Premijera u Ženevi / Note je nova zvijezda B segmenta

Image
Foto: nissan

Druga generacija Nissana Note svoju će svjetsku premijeru imati na Ženevskom autosalonu koji počinje za tjedan dana. Ovaj automobil sada napada B segment svojim dinamičnim dizajnom i naprednom vrhunskom tehnologijom.

27.2.2013.
16:48
nissan
VOYO logo

Osvježenje na našem portalu! Sve novosti iz svijeta limenih ljubimaca na četiri ili dva kotača, automobilima, elektromobilima ili hibridima... čitajte u našoj novoj rubrici AUTOMOTO. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nissanova posvećenost inovacijama, stilu i uzbuđenju rezultirala je automobilima o kojima se posljednjih godina mnogo govorilo. A sada, slijedeći revolucionarne modele Qashqai i Juke, novi Note postavlja standardne za napredne, relevantne tehnologije u pristupačnom malom automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Note je sad pravi pripadnik B segmenta umjesto mješanca klasičnog malog kompakta i monovolumena.

Dizajniran da savršeno odgovara željama današnjeg kupca vozila B segmenta, novi Note okoristio se opsežnim europskim razvojem prilagođenim europskim kupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

Konstrukcija i razvoj obavljeni su u Nissanovim europskim tehničkim centrima (NTCE) u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, proizvodnja se priprema u tvornici Nissan Manufacturing UK (NMUK) u Sunderlandu, a sve to znači da je novi Note dizajniran da savršeno ispuni želje današnjih kupaca gradskih automobila.

 Novi Note također nastavlja Nissanovu tradiciju dovođenja smionog dizajna i uzbudljivih novih tehnologija u nove tržišne segmente. Kupci će se okoristiti nizom inovativnih značajka, važnih i korisnih u svakidašnjoj vožnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

Novi Note ujedno će biti premijera Nissanova novog Safety Shielda (sigurnosnog štita) na vozilu B segmenta. Riječ je o tehnološkom paketu prije dostupnom samo na skupim modelima premium segmenta a čine ga sustav upozoravanja na vozilo u mrtvom kutu, upozoravanje na prelazak u drugi prometni trak i napredni sustav otkrivanja pokretnih objekata.

Prednosti Safety Shielda brojne su. Ne samo da smanjuje opasnost od nezgoda nego vozač s njim raspolaže s više informacija o neposrednom okružju − pa se na najmanju mjeru svode slučajni udarci i oštećenja koji znače odlazak u limarsku radionicu. Također omogućuje vozačima da se u svakom trenutku osjećaju sigurnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

Novi Note također je prvi automobil u B segmentu s Around View Monitorom (AVM) − Nissanovim hvaljenim sustavom koji s nekoliko kamera nudi ptičji pogled na okolinu vozila pa tako olakšava i parkiranje.

Usto, novi Note ima ugrađenu najnoviju inačicu navigacijskog sustava Nissan Connect, sa svim povezanim uslugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi održavanja također će biti niski, jer će sve inačice novog Notea serijski biti opremljene sustavom stop/start, pa će emisija CO iznositi samo 95 g/km. Toj učinkovitosti odgovaraju dobre performanse naprednih benzinskih i dizelskih motora, a sve to znači sigurnu i uzbudljivu voznu dinamiku, posebice namijenjenu europskim cestama. Ponudu motora činit će dva trocilindarska benzinska agregata, klasični atmosferski s 80 KS te s kompresorom od 98 KS. Tu je i 1.5 litreni turbodizel s 90 KS.

Više detalja o novom Noteu biti će poznato odmah po predstavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rubrika AUTOMOTO ponudit će svojim čitateljima svakodnevnu dozu svježih novosti iz svijeta automobilske industrije - priču o novim modelima ili konceptima, novitetima na tržištu ili vijestima bitnim za svakog ljubitelja brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo