ČETVRTFINALE DAVIS CUPA / Nole "slomio" Ljubu i Srbiji osigurao prvi bod

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je prvi set dobio u pripetavanju 7:6(3), sljedeća dva seta je srpski tenisač dobio glatko 6:4, 6:1.

9.7.2010.
14:49
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Novak Đoković u tri seta, 7:6 (3), 6:4, 6:1, pobijedio našeg Ivana Ljubičića, Srbija je povela 1:0 u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u splitskoj Spaladium Areni.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i šesta pobjeda srpskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je daleko bolje otvorio meč. Nakon što je osvojio prvi gem, već u drugoj igri je oduzeo Ljubičićev servis, a potom mirno odservirao za 3:0. Činilo se kako će drugi tenisač svijeta lako doći do prvog seta. Međutim, Ljubičić se pribrao, opustio ruku i počeo igrati daleko bolje. Izgubljeni servis je vratio u devetoj igri iskoristivši treću break loptu i set je otišao u trinaestu igru. Nažalost, Ljubičić je već na startu izgubio dva servisa, što je Đoković znalački sačuvao do kraja.

U drugom setu gledali smo izjednačenu igru do rezultata 4:4. Ljubičić je imao jednu break loptu u petom gemu, no nije ju uspio realizirati. Nažalost, u devetoj igri hrvatski tenisač je izgubio servis i Đoković je poveo 5:4, a potom mirno priveo set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je već na samom otvaranju trećeg seta imao novu break loptu, no Ljubičić je spasio servis. No, u trećem gemu nije uspio i Đoković je vrlo rano došao do oduzetog servisa. Kada je u petom gemu još jednom oduzeo Ljubičićev servis priča je bila završena. Đoković je na koncu treći set dobio rezultatom 6:1.

U drugom susretu sastaju se prvi hrvatski reket Marin Čilić i Viktor Troicki. Čilić i Troicki su igrali četiri puta međusobno, a sva četri puta je slavio najbolji hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike