HRVATSKA JEDNOM NOGOM NA EURU / Nogometni svijet oduševljen Hrvatskom

Image
Foto: PIXSELL

Svjetski mediji su, u osvrtu na pobjedu Hrvatske 3-0 nad Turskom u prvom dokvalifikacijskom susretu za EURO 2012., puni hvale za igru izabranika hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

12.11.2011.
12:15
PIXSELL
VOYO logo

Agencija Reuters piše da je Hrvatska ostvarila "ugodnu pobjedu" koja ih vodi na prag Eura u Poljskoj i Ukrajini. Agencija dodaje da će vjerojatno sada malo turskih navijača očekivati izjednačenje na uzvratu koji se igra 15. studenoga u Zagrebu.

Reuters piše kako je ovo "posebno slatka pobjeda" za Hrvatsku koja je pretrpjela tragičan poraz od Turske u četvrtfinalu europskog prvenstva 2008. kada je izgubila poslije izvođenja kaznenih udaraca a nakon što su Turci izjednačili u zadnjoj sekundi sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija France Presse piše kako hrvatski izbornik Slaven Bilić može zahvaliti svom napadu iz "Bundeslige" - Ivici Oliću, koji igra u minhenskom Bayernu i Mariju Mandžukiću iz Wolfsburga.

France Presse dodaje kako je utkamica bila takva da Hiddink nije mogao prepoznati svoju ekipu koja je bila "apatična, statična i u grču", dok Hrvatska sada može mirno čekati uzvrat u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska razbila Tursku na njenom terenu", naslov je na BBC News.

Internetski sportski portal Goal.com hvali igru Olića, Mandžukića i Vedrana Ćorluke koji su Hrvatskoj omogućili značajnu prednost uoči uzvrata. "Neučinkoviti domaćini su imali veći posjed lopte, ali ih je zaustavila jaka hrvatska obrana i kaznili su ih oštri gosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski sportski list "Marca" u naslovu piše da su Hrvati "osvojili Istanbul". U nastavku teksta dodaje da je "Istanbul utihnuo" u drugoj minuti kada je Hrvatska povela golom Olića te da je Hrvatska sada praktički "jednom nogom" na Euro 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo