NOGOMETNI STRUČNJACI SLOŽNI: / 'Šuker neće odraditi mandat do kraja, vrlo je jasno i zašto'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Puno bure podiglo se nakon izbora u HNS-u u kojima je bio samo jedan kandidat.

22.12.2017.
21:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Davor Šuker uz mnogo je kontroverzi opet izabran za predsjednika HNS-a. Skupštini održanu u petak obilježio je kaos. Delegate Hajduka pokušalo se ušutkati gašenjem mikrofona, a prema nekima Skupština je nelegalna, jer je sazvana po jednom, a održana po drugom poslovniku o čemu će na krjau odlučiti Sportska inspekcija.

U HRT-ovoj Temi dana svoj sud su dali poznati sportski komentatori Edo Pezzi i Robert Matteoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Decidirano sam rekao prije mjesec dana kako je sve to skupa smiješno i da će opet pobijediti ista garnitura. Sustav biranja je takav da se ništa ne može dogoditi nabolje. Javnost je apsolutno protiv saveza, a i politika je nešto rekla, ali još uvijek stidljivo. Opstat će do SP-a, ali nešto će se sigurno morati mijenjati, kaza Pezzi.

Sport i politika

"Protiv toga sam da igrači koji su tek izašli iz kopački vode Savez. Ljudi koji su u Savezu očito imaju neke velike interese. Oni kažu UEFA i FIFA ne žele politiku u nogometu, ali priča u hrvatskim prilikama nije ista. To se možda može primjeniti u nekim zemljama gdje se nogomet samofinancira, ali naš nogomet bez pomoći gradova bi se ugasio, postao bi samo skupa rekreacija. Mislim da su interesi toliko prevladali da se u tome zalutalo, otišlo u slijepu ulicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

07.10.2017., Zagreb - U hotelu As odrzana je konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predsjednik saveza Davor Suker objavio kako je Antu Cacica na klupi reprezentacije zamijenio Zlatko Dalic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Upitna legalnost Skupštine

"Ne znam je li Skupština legalna ili ne, o tome se moraju izjasniti pravni stručnjaci, ali istini za volju iskustva koja imamo s HNS-om u posljednjih 15-ak godina sugeriraju da nelegalne skupštine, odnosno nelegalne procudure nisu strane vrhuški HNS-a. Osobno ipak smatram da to nije glavni lajtmotiv, ovo što se danas dešavalo je bio tek završni čin jedne farse u kojoj nogomet živi već više godina", rekao je Matteoni koji također smatra da Šuker neće odraditi mandat do kraja.

"Vrlo je jasno da je predsjednik Vlade nesklon aktualnom vodstvu HNS-a i posebno Davoru Šukeru. To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da će ostati na čelu HNS-a šest mjeseci, godinu ili dvije. Ali on ga sigurno neće odraditi do kraja", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo