GRIPA SE ŠIRI TERENIMA / Nogometašima zabranjeno pljuvanje

Image

Zdravstvene organizacije upozorile su europske nogometne klubove da svojim igračima zabrane pljuvanje na terenu jer postoji mogućnost širenja zaraze virusom gripe.

27.10.2009.
19:41
VOYO logo

Zdravstvene organizacije upozorile su čelnike europskih nogometnih klubova da svojim igračima zabrane pljuvanje na terenu kako bi se spriječilo širenje nove gripe.

"Pljuvanje nije ni lijepo ni higijenski. To je ustvari odvratno. Ako ne pljujete u svopjim kućama, nemojte pljuvati ni na nogometnim igralištima. A naročito to nemojte raditi ukoliko ste u blizini drugih igrača jer postoji opasnost od širenja zaraze", stoji u upozorenju liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina nogometaša sigurno se neće previše obazirati na ovo upozorenje jer je pljuvanje dio nogomentog folklora, no vlasnici klubova bi se ipak mogli zamisliti.

Jer engleski klubovi Bolton i Blackburn imaju bolnicu umjesto svlačionice nakon što im je veliki broj igrača pokosila gripa. A u Francuskoj je u nedjelju otkazana utakmica između Marseilla i Paris Sint Germaina jer je veći broj igrača iz Pariza zaraženo virusom gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo