Boban kritizira potez posrnulog velikana: 'Mislim da nije spreman'

Pitanje je vremena kada će talijanski nogometni velikan Milan i službeno objaviti imenovanje Clarencea Seedorfa, bivšeg igrača, novim trenerom kluba.

15.1.2014.
17:00
VOYO logo

Mnogi misle da je to veliki rizik klupske uprave Rossonera, a s njima se slaže i umirovljeni hrvatski reprezentativac, te također bivši igrač Milana Zvonimir Boban.

"Mislim da nije spreman. On je još do jučer igrao kao profesionalac, te će preko noći postati trener vrhunske momčadi. Mislim da je ipak malo preneiskusan za trenera", rekao je Boban, inače stručni analitičar za talijanski Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni Mauro Tassotti (53) pomagat će Seedorfu do kraja ove sezone, a potom će mu se u klubu kao pomoćnici priključiti njegovi bivši suigrači Jaap Stam i Hernan Crespo.

Podsjetimo, klupska uprava Milana otpustila je Massimiliana Allegrija nakon serija loših rezultata i tek 11. mjesta koje momčad drži nakon 19 odigranih kola u Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Milana lakoćom su izborili plasman u četvrtfinale Talijanskog kupa nakon što su na svome San Siru pobijedili drugoligaša Speziju s 3:1.

Utakmica će ostati upamćena po premijernom pogotku Japanca Keisukea Honde u dresu ''rossonera'' te po pojavi novog trenera Milana Clarencea Seedorfa na stadionu. Večerašnju je utakmicu vodio dosadašnji pomoćni trener Mauro Tassotti, a Seedorf je u drugom poluvremenu došao na stadion izravno iz zračne luke nakon što je doputovao iz Brazila. Navijači su ga pozdravili pljeskom, a pozdravili su i pobjedu svoje momčadi, što baš i nije bio čest slučaj ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Milan je u 28. minuti zabio Robinho, a tri minute kasnije je strijelac bio i Giampaolo Pazzini. U 47. minuti je pogodak za 3-0 postigao Honda, ofenzivni veznjak koji je početkom godine stigao iz CSKA-a i ovo mu je bio drugi nastup za ''rossonere''. Japanac je iskoristio odbijanac nakon udarca Riccarda Montoliva i iz blizine smjestio loptu iza leđa Nicole Lealija. U samoj je završnici za goste smanjio Nicola Ferrari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo