ZVONE BOBAN JE ODUŠEVLJEN: / Hrvatska dizajnerica osmislila izgled novog Fifinog trofeja

Image
Foto: AFP/Screenshot
7.1.2017.
12:18
AFP/Screenshot
VOYO logo

"Kada sam prvi put vidjela završeni trofej bila sam preplavljena emocijama, bila sam puna strasti. On sadrži jednostavnost i minimalizam koji su bili ideja za pehar", rekla je Katičić za internetsku stranicu Fife.

"Ovime smo izrazili ista vjerovanja koja ne bi trebala odstupati od klasičnog dobro poznatog identiteta Fife. Izgled trofeja poštuje iste vrijednosti koje su bile kamen temeljac sporta od prvih dana Međunarodne nogometne federacije", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pehar uključuje loptu iz finala prvog Svjetskog prvenstva između Urugvaja i Argentine 1930. ispod koje se nalazi zaglađeno postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj trofej težak 6,4 kilograma bit će dodijeljen u ponedjeljak u Švicarskoj na ceremoniji naziva The Best Fifa Football Awards 2016 najboljem nogometašu svijeta u prošloj godini, najboljoj nogometašici i trenerima.

Pehar je po zamisli hrvatske dizajnerice izradila kompanija Adon Production pored Züricha. Katičić je ondje je doputovala iz Zagreba, a konačnu verziju joj je predstavio Zvonimir Boban, zamjeniku glavnog Fifinog tajnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lopta na vrhu trofeja predstavlja povijest nogometa, ali također i povijest Fife. Trofej pokazuje poštivanje nogometne tradicije imajući pritom moderan izgled. To ga čini istinskim postmodernim trofejom", rekao je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najboljima u prošloj godini odlučit će glasovi kapetana i trenera nacionalnih reprezentacija dok će drugih 50 posto glasova doći od navijača i novinara.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo