ZVEZDA POBJEDOM OSIGURALA RAST KOEFICIJENTA, ALI DINAMO IM JE IPAK PREDALEKO: / Evo kako mogu prestići rivale

Image
Foto: AFP

Neočekivano dobri rezultati klubova iz regije donijeli su promjene na ljestvici koeficijenata

7.11.2018.
11:21
AFP
VOYO logo

Fantastičan posao odradila je Crvena Zvezda tijekom ljeta i samim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka značajno popravila klupski koeficijent. Prije samo nekoliko sezona pisalo se o tome kako očajno stoji bivši prvak Europe na listi klupskih koeficijenata, ali se situacija dramatično popravila u korist crveno-belih.

Plasman u grupnu fazu Lige prvaka donio je Crvenoj Zvezdi četiri boda, a remi s Napolijem još jedan. Pobjedom nad Liverpulom crveno-beli su na svoj konto dodali još dva boda i trenutno su na sedam osvojenih što je za jedan manje od prošlosezonskog učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Za vratom rivalu

Crvena zvezda je tako stigla do brojke od 16.750 bodova i s tim koeficijentom ušla bi u kvalifikacije za europska natjecanja u sljedećoj sezoni kada bi ovog trenutka završila sudjelovanje u Europi. Sa takvim učinkom Zvezda na pretpostavljenoj listi zauzima 79. mjesto i diše za vratom Partizanu koji je 76. s 18 bodova.

Još jedna pobjeda u Ligi prvaka značila bi da Zvezda preskače Partizan i Maribor na listi klupskih koeficijenata, ali bi svakako ostala iza Dinama koji bilježi sjajne rezultate u Europa ligi ove sezone i trenutno je najbolje rangirani tim sa prostora bivše SFRJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo