ZORAN VULIĆ: / 'Shrvan sam, izgubili smo sjajnog čovjeka, jednog od najvećih koje je Hrvatska dala. Kapetane, adio i mirno ti more'

Image

'Neću ni faliti ako kažem da je možda među najbolja tri dinamovca ikad. Izgubili smo jednog od najvećih', govori nam Zoran Vulić (59)

1.3.2021.
13:59
VOYO logo

Cjelokupna hrvatska javnost oplakuje Zlatka Cicu Kranjčara. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama Zlatko Kranjčar preminuo je u Zagrebu u KB Merkur, u 65. godini nakon teške bolesti. Jutros smo dobili potvrdu i iz bolnice.

Image
MARKO MLINARIĆ: /

'Svih ovih dana sam bio u kontaktu s Nikom. Jutros mi je izgovorio četiri najgore riječi u životu - 'Mlinkica, umro je tata'

Image
MARKO MLINARIĆ: /

'Svih ovih dana sam bio u kontaktu s Nikom. Jutros mi je izgovorio četiri najgore riječi u životu - 'Mlinkica, umro je tata'

Velikan hrvatskog sporta

Nažalost, napustio nas je još jedan velikan hrvatskog sporta i nogometa. Kranjčar je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti Dinama, bio je prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko, također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac. Zoran Vulić, legendarni bijeli as, ne može pojmiti da njegovog prijatelja i kapetana više nema. Javio nam se u ponedjeljak poslijepodne, nakon što se saznalo uopće da je Cico umro. Vulić je 1979. počeo i službeno, prema dostupnim podacima na internetu, igrati za Bijele, a Cico je još 4 godine napadao za Dinamo. Tri godine poslije, s Plavima je uzeo i toliko opjevani naslov...

Image

'Cico je bio moj kapetan u prvoj reprezentaciji Hrvatske'

"Zbilja čovjek zanijemi kad dobije takvu jednu vijesti. Cico je bio moj kapetan u prvoj reprezentaciji Hrvatske, po tome ću ga se najviše sjećati. On je bio moj prvi kapetan u prvoj utakmici reprezentacije Hrvatske. Ono što je njegova najviše krasilo, bio je dobar čovjek, bio je pošten, a o igračkim kvalitetama neću pričati, a neću ni faliti ako kažem da je možda među najbolja tri dinamovca ikad. Svi mi koji smo igrali protiv te generacije Dinama 82', u kojoj su bili još Zajec, Mlinka, Mustedanagić... Meni je u oku ostao jedan plavi igrač jako lepršav koji je, kako bi se to kod nas u Dalmaciji reklo jeo balun, sve je znao o nogometu. Prema tome, ne znam što bi vam rekao nego da je hrvatski nogomet izgubio jednog od velikana, jednog od najveći. Moja sućut čitavoj obitelji. Shrvan sam i ne znam što da vam dalje kažem. Izgubili smo velikog čovjeka", kazao nam je Zoran Vulić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

15.06.2005., Zagreb - Sprovod ubijenog nogometnog menadzera Dine Pokrovca. Zoran Vulic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

"Izgubio sam prijatelja, velikog suigrača, kapetana, čovjeka... Imao sam tu čast, privilegiju igrati zajedno tu prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a. To je nešto što će mi zauvijek ostati zacrtano, u meni do kraja života. Bio mi je kapetan, bila mi je čast igrati s njim, poznavati ga... Jedan od najvećih kojeg je Hrvatska dala. Što kazati, laka mu hrvatska zemlja, adio kapetane i mirno ti more", tužno nam je rekao Vulić na kraju razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo