okršaj s argentinskim velikanom / Zoran Mamić za Vijesti.hr uoči polufinala klupskog SP-a: 'River je favorit, ali svi imaju mane'

Image
Foto: Al Ain FC

Zoran Mamić jedno je od najcijenjenijih trenerskih imena na istoku globusa, a nakon plasmana u polufinale klupskog SP-a, za Vijesti.hr govori o svojim očekivanjima

17.12.2018.
10:28
Al Ain FC
VOYO logo

U osmini finala vratio se iz mrtvih, stigao 0:3 i nakon ruleta jedanaesteraca izborio četvrtfinale, no priča je u subotu ipak tekla nešto drukčije. Zoran Mamić i njegov Al Ain izborili su polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, a u četvrtfinalu su potopili tunišku Esperancu s 3:0.

Bolju izvedbu Mamić mlađi nije mogao poželjeti. Uvjerljivo, sigurno, bez ikakve neizvjesnosti – prvi pogodak pao je već u 2. minuti i otad je sve išlo na mlin njegove momčadi.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sigurno da je činjenica što smo se prvi put u povijesti ovog natjecanja vratili od 0:3 pomogla, napunila igrače samopouzdanjem i utjecala i na drugi susret. Ali bile su to dvije potpuno različite utakmice. U prvoj smo, barem u glavama naših igrača bili blagi favoriti dok u ovoj protiv Esperance nije postojao nikakav imperativ. Ipak, najviše je utjecalo što smo se odlično pripremili, detaljno analizirali protivnika, vidjeli dobre i loše strane i imali plan kako doći do pobjede. Naravno, igrači su bili ti koji su nas poslušali i prenijeli plan u djelo te ostvarili fantastičan uspjeh“, skromno će reći Mamić nakon velike pobjede.

U polufinalu čeka River Plate, aktualni prvak Južne Amerike koji je u nedavnom povijesnom finalu, više obilježenom kontroverzama no samim nogometom, svladao žestokog rivala Boca Juniorse. Iako su na papiru u podređenoj poziciji, Mamić će reći – svaka momčad ima svoje mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gledao sam ih u finalu Cope Libertadoresa. To je jedna od onih utakmica koje se 'moraju' gledati. River je odlična momčad, veliki klub, imaju igrače za kojima je 'luda' cijela Europa i sigurno i oni u susret protiv nas ulaze kao favoriti, ali pripremit ćemo se dobro, svaka momčad ima dobrih i loših strana te ćemo sigurno dati sve od sebe. Hoćemo li uspjeti ili ne, vidjet ćemo u utorak."

Uspiju li slaviti protiv Rivera, u finalu bi slijedio potencijalni i vjerojatni susret s braniteljem naslova Realom. Bi li vam to bila najveća utakmica u trenerskoj karijeri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne razmišljam toliko unaprijed. Idemo utakmicu po utakmicu i tako se pripremamo. Pred nama je polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, ušli smo među četiri najbolja kluba i to je za Al Ain fantastičan rezultat. Cijeli ovaj turnir nam je nagrada za prošlu sezonu i činjenicu što smo osvojili naslov, uživamo i borimo se svaku utakmicu te dajemo sve od sebe pa ćemo vidjeti koliko ćemo daleko doći.“

Uživate respekt jednog od najvećih trenera u UAE, biste li se voljeli jednog dana vratiti u Europu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram priznati da, otkako smo došli u Saudijsku Arabiju pa potom i u UAE u Al Ain, sve reakcije su više nego pozitivne. Cijeli moj stožer i ja se u potpunosti dajemo, živimo s klubom i za klub u kojem radimo te su igrači i svi ostali to prepoznali. Naravno, rezultati su važni pa je tako puno značilo što smo prvo ušli u finale Kupa u Saudiji s Al Nassrom, otišli prije nego što smo igrali finale te potom prvi put u povijesti kluba osvojili duplu krunu s Al Ainom. I nas je dobar rad nagradio i jako smo sretni i ponosni. Europa? Ne razmišljam tako daleko u budućnost.”

Igrali ste s njim u Dinamu, kažete na formu i sve nagrade Luke Modrića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka mu čast! Imao je odličnu godinu i zasluženo pobrao sve moguće nagrade. To je velika stvar za njega samoga, ali i za sve nas Hrvate koji radimo u nogometu. Pokazao je cijelom svijetu što se može kada je netko uporan i vrijedan, a ove nagrade su mu stigle kao još jedna potvrda fantastične karijere. Nemam što reći nego čestitati od srca.”

Kao bivši igrač i dužnosnik kluba, Zoran ima veliku povezanost s Dinamom. Nije stoga iznenađenje da je pratio i uživao u svakoj utakmici ‘modrih’ u povijesnoj europskoj polusezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oduševljen sam i presretan; kao i svi navijači Dinama. Uživao sam gledajući utakmice u Europskoj ligi, Modri su bili dominantni i zasluženo su osvojili skupinu te prošli dalje. Napravili su fantastičan rezultat, samo još jedna potvrda kako se kvalitetan rad itekako isplati i vidi na rezultatima. Svaka čast igračima, treneru i stožeru kao i cijelom klubu na ovom uspjehu.”

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo