ZORAN MAMIĆ POTPISAO ZA 'AZIJSKI KLUB STOLJEĆA': / Odmah po dolasku mlađi brat bjegunca od HR pravosuđa oduševio izjavom

Image
Foto: Screenshot: Al Hilal

Zoran Mamić novi trener Al Hilala

31.1.2019.
7:30
Screenshot: Al Hilal
VOYO logo

Mlađi brat nepravomoćno osuđenog kriminalca i bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, bivši nogometaš i hrvatski reprezentativac te bivši trener Dinama Zoran Mamić, novi je trener Al Hilala, najuspješnijeg kluba u povijesti Saudijske Arabije i dvostrukog osvajača Azijske Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZORAN MAMIĆ IMA NOVI KLUB? /

Saudijci javljaju da će naslijediti slavnog trenera, preostala je još samo papirologija

Image
ZORAN MAMIĆ IMA NOVI KLUB? /

Saudijci javljaju da će naslijediti slavnog trenera, preostala je još samo papirologija

Sjajno odrađeni posao u Al Ainu

Rezultat je to sjajno odrađenog posla u Al Ainu iz UAE-a. Al Hilal je na društvenim mrežama, nakon što su se zahvalili dosadašnjem treneru, portugalskom stručnjaku Jorgeu Jesusu, poželio dobrodošlicu njegovom nasljedniku Mamiću, koji je prije dva dana sporazumno prekinuo suradnju s Al Ainom s kojim je prošle sezone osvojio dvostruku krunu i bio finalist Svjetskog klupskog prvenstva, na kojem je izgubio od velikog Reala iz Madrida. Mamić je dao i izjavu za klupsku stranicu, odnosno tamošnje medije sa šalom oko vrata svog novog kluba...

"Sretan sam što sam ovdje i što sam se pridružio tako velikom klubu kao što je Al Hilal. Želim naporno raditi, momčad će igrati dobar nogomet, ganjat ćemo dobar rezultat. Mislim da je došlo vrijeme za raditi, ne za pričati", kazao je Zoran Mamić odmah po dolasku na aerodrom i tako izjavom oduševio navijače ovog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Zoran Mamić ima iskustvo trenerskog rada u Saudijskoj Arabiji. U sezoni 2016./17. bio je trener Al Nassra, a sada se vraća preuzeti najtrofejniji klub te države. Inače, ovim preuzimanjem Al Hilala Zoran Mamić je postao treći hrvatski trener najvećeg, najbogatijeg i najtrofejnijeg saudijskog kluba koji ima vojsku navijača. Prije njega, taj klub vodili su bivši te sadašnji izbornici VatrenihMirko Jozić i srebrni Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski trenerski sudar u Saudijskoj Arabiji

Mamićev dolazak u Al Hilal gleda se i kroz prizmu trenerskog sudara između njega i Slavena Bilića, koji u Saudijskoj Arabiji vodi davljenika Al Ittihad. Inače, Al Hilal osnovan je 1957. godine i od tad pa do danas osvojio je ukupno 58 domaćih i međunarodnih trofeja i po tome je najuspješniji saudijski klub u povijesti s nizom rekorda u obliku 15 naslova prvaka, 13 osvojenih Kupova i sedam Kupova federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče nastupa na međunarodnom nogometnom planu, Al Hilal osvojio je rekordnih šest azijskih trofeja: Ligu prvaka 1991. i 2000. Nakon toga Kup pobjednika kupova 1997. i 2002. te Superkup Azije 1997. i 2000. Prije deset godina, Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) dodijelila mu je nagradu i priznanje: Al Hilal najbolji je azijski klub 20. stoljeća.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo