Zoran Mamić objasnio tko je kriv za neuspjeh Dinama

Dinamo je u uzvratu play-offa Lige prvaka u Beču odigrao junačku utakmicu, ali ipak nije uspio ući u elitno društvo.

28.8.2013.
0:25
VOYO logo

Na kraju se sve možda svodi na dvije greškice. Jednu 'privremenog' trenera Zorana Mamića, koji je igračkim izmjenama u ključnim trenucima sjajno postavljenoj momčadi poslao poruku da se treba povući, a druga je 'džokera' s klupe Jerka Leke, koji nije uspio izbiti jednu 'laganu' loptu, omogućivši tako Austrijancima drugi gol koji ih je odveo do premijernog, povijesnog nastupa u Ligi prvaka.

"Tako blizu, a opet tako daleko", uzdisao je poslije velike drame mlađi Mamić iako je sve do Dinamovog vodstva držao kontrolu utakmice u svojim rukama, dok je Nenad Bjelica na domaćoj klupi nervozno čekao neko čudo, grešku protivnika i taj gol spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u 71. minuti majstorskim pogotkom Beqiraja došao do toliko željenog vodstva od dva gola, imao je 3:1 i dvadesetak minuta za dovršetak posla. Međutim, u tim je trenucima Mamić prvo izvadio Sammira, a potom i Soudanija, koji je po ocjenama čitatelja portala Sportski.net bio najbolji igrač Dinama. No, umjesto brzog i opasnog Alžirca, zaigrao je vremešni Jerko Leko i desetak minuta poslije napravio kobnu grešku, nakon koje je Austria zabila za 2:3.

"Svi smo bili za tu varijantu. Ideja je bila takva da ciljano pojačamo sredinu i da iskontroliramo utakmicu do kraja. Svi smo bili za tu varijantu", prenose Sportske novosti izjavu Zorana Mamića, koji je trenerski sve odradio po PS-u, ali je zanemario da bi takve dvije izmjene vrlo lako mogle poljuljati stabilnost momčadi, natjerati je da se povuče na svoju polovicu i pružiti onu posljednju slamku spasa protivniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/video/embed/6521587

"Vratili smo se, zabili dva do kraja prvoga djela i preuzeli rizik da stignemo do tog trećeg. Domaćini nisu imali pritisak nego su to činili stihijski", pravdao se poslije Mamić, a onda spomenuo i suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom djelu je bio čisti penal, a kod drugog gola Austrije, čini mi se da je bio prekršaj nad Addyjem. No, ne mislim da je bilo loše namjere. Greške su sastavni dio nogometa."

Mamić je na kraju ovako podijelio 'krivnju' za ispadanje iz Lige prvaka u Europa ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u prvoj utakmici smo se htjeli pokazati na način na koji ste nas vidjeli ovdje, ali nismo uspjeli. Krivac? Malo momčad, malo Kruno i malo mi sa strane. Izgubili smo puno, ali nije se svijet srušio. Igramo Europsku ligu u kojoj ćemo biti konkurentni i cilj je prezimiti u Europi."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo