ZORAN MAMIĆ O SUDSKOM PROCESU I BOGATOJ PLAĆI: / 'Ako toliko Niko Kovač ima u Bayernu bruto, ja imam to neto'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zoran Mamić proživljava najbolje trenutke trenerske karijere u Emiratima

5.5.2018.
19:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je proslavio naslov prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata sa nogometnom momčadi Al Aina, Zoran Mamić isti je klub sada odveo do kraja i u tamošnjem Kupu.

U Abu Dhabiju je Al Ain svladao Al Wasl 2-1, a sve ovo znači i da je kompletirana sezona na način na koji taj klub to ne pamti – dvostrukom krunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni hrvatskom izborniku to nije uspjelo

Prije njega još je jedan trener vodio Al Ain - Zlatko Dalić. Hrvatski izbornik osvojio je četiri trofeja u tri godine, ali nikada nije uzeo dvostruku krunu kao Mamić. Ipak, Mamić zasad ne traži novi iskorak u karijeri.

ZORAN MAMIĆ ZA POVIJEST: Bivši trener Dinamove momčadi ostvario dosad nedosanjani san svog kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Al Ain je iza saudijskog Al Hilala drugi najbolje rangirani azijski klub, radim u izvrsnim uvjetima, klub je sjajno organiziran i nemam potrebu trčati za novim angažmanom", rekao je Zoran u razgovoru za Večernji list.

"Ako se za Niku Kovača to piše..."

No, europska ponuda iz Njemačke mogla bi zaintrigirati 46-godišnjeg bivšeg trenera Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bih, kada bi postojao interes iz primjerice Njemačke, bio zainteresiran, jer tamo sam godinama igrao, govorim njemački i sportski gledano, bio bi to zaista izazov. Međutim, svjestan sam da je takvo što u ovom trenutku nemoguće zbog sudskoga procesa koji se vodi protiv mene. Opet, nemam razloga ni za čim žaliti, jer financijski uvjeti ovdje su fantastični, gotovo nepojmljivi. Ako se za Niku Kovača piše kako će u Bayernu imati primanja od 5-6 milijuna eura godišnje, to je kod njih bruto iznos, a kod mene neto", otkrio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sudskom procesu u Osijeku

Koliko ga opterećuje sudski proces u Osijek, ometa li njegov rad u Emiratima?

"Taj sudski proces u privatnom životu ne predstavlja mi nikakvo opterećenje budući da znam što se dogodilo, odnosno što se nije dogodilo. Posve mirno spavam, i nemam oko toga nikakvih briga, premda sam svjestan kako se cijela ta situacija negativno odražava na moj trenerski imidž i otežava mi planiranje budućnosti. Moji poslodavci u Emiratima savršeno s upoznati s mojom situacijom i oko toga nikada nisu radili nikakav problem", zaključio je za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo