ZLATNI DEČKO OD 80 MILIJUNA EURA HRĐA NA TRIBINAMA BERNABEUA: / Zidane za njega nema više mjesta, a velikani ne žele 'odriješiti kesu'

Image
Foto: Profimedia, SOPA Images / ddp USA

Ispred njega je Isco koji može odigrati u veznom redu ili na krilu bez problema, dok u sredini primat imaju Modrić, Kroos i Zidaneov miljenik Fede Valverde

21.12.2019.
11:18
Profimedia, SOPA Images / ddp USA
VOYO logo

Kad je na Svjetskom nogometnom prvenstvu prije pet godina odmjerenim volejima parao protivničke mreže, moglo se vidjeti da Kolumbijac James Rodriguez u svojim nogama ima nešto zbilja posebno.

Gledao je te utakmice i predsjednik Reala Florentino Perez i sve mu je bilo jasno – zvijezda je rođena. Okrenuo je broj telefona s pozivnim Kneževine Monte Carlo, dogovorio se da za 80 milijuna eura dovede tadašnjeg „zlatnog dečka“ ne samo kolumbijskog, već i svjetskog nogometa, predvodnika povijesnog nogometnog uspjeha notorne južnoamerićke zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet godina kasnije 28-godišnji James s tribina gleda El Clasico u kojem vjerojatno ne bi ni nastupio ni da je zdrav. James se ozlijedio krajem desetog mjeseca i otad cilja na povratak u prvu postavu Reala koji je sve, samo ne realan.

Image
MODRIĆ KONAČNO OTKRIO ŠTO SU MU STVARNO NAPRAVILI U HAJDUKU: /

'Nikad neću zaboraviti taj trenutak'

Image
MODRIĆ KONAČNO OTKRIO ŠTO SU MU STVARNO NAPRAVILI U HAJDUKU: /

'Nikad neću zaboraviti taj trenutak'

Posljednji u hijerarhiji

Postoji za to nekoliko razloga. James je klasična desetka, igrač vica i poteza koji s loptom može sve što zamisli, ali ne krasi ga brzina, a neće ni pokriti svojom trkom velik prostor u sredini veznog reda. Zapravo, „desetke“ kao što je on više ne igraju na tim pozicijama, daju se u sredinu ili na krilo, čemu se nije prilagodio James za kojeg trenutno nema mjesta u postavi Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred njega je Isco koji može odigrati u veznom redu ili na krilu bez problema, dok u sredini primat imaju Modrić, Kroos i Zidaneov miljenik Fede Valverde.

Jamesova sudbina najvjerojatnije je transfer u neki lošiji klub. Cijena mu je po Transfermarktu trenutno 36 milijuna eura, a sezona mu je razočaravajuća. Samo devet utakmica je odigrao, zabio jednom te jednom asistirao. Bit će Realu tih 36 milijuna još i dobri ako ih uspiju od nekoga dobiti, no malo je klubova kojima se isplati riskirati s Jamesom kojem će trebati neko vrijeme da se vrati u pravu formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo