IZNIO BROJNE OPTUŽBE / Zlatna kopačka Afričkog kupa nacija žestoko o savezu: 'Prijete i uzimaju novac'

Image

Budući da je najbolji strijelac Ekvatorijalne Gvineje svih vremena s 22 gola, njegova riječ bi ipak trebala imati neku težinu.

16.2.2024.
10:43
VOYO logo

Ekvatorijalna Gvineja je na nedavno završenom Afričkom kupu nacija stigla do osmine finala gdje su poraženi od Gvineje. Do osmine finala ih je predvodio Emilio Nsue, koji je s pet golova bio i najbolji strijelac turnira. No, nakon njega ga je reprezentacija suspendirala.

Image
ŠOKIRAO SVE /

Otkriveno što stoji iza kontroverzne Lukakuove proslave gola

Image
ŠOKIRAO SVE /

Otkriveno što stoji iza kontroverzne Lukakuove proslave gola

Službeni razlog suspenzije bilo je "više epizoda ozbiljnog kršenja discipline", no sada se oglasio i Nsue i ispričao svoju stranu priče, pri čemu je žestoko napao savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Instagramu je u prijenosu uživo iznio brojne optužbe u kojima nije birao riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponizili su me i izbacili me'

"Uoči utakmice protiv Nigerije, igrači nisu imali spremnu opremu. Opremu koja se koristi u reprezentaciji plaćaju igrači, a ne savez", započeo je Nsue.

Nsue nije samo pričao o lošem financijskom upravljanju. Izrazio je zaprepaštenje odnosom saveza prema igračima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FA je prijetio određenim domaćim igračima i uzimao im novac. Kada sam im rekao da to nije pošteno ponizili su me i izbacili. Reprezentacija bi trebala biti iznad svega i svih", nastavio je.

Zlatna kopačka Afričkog kupa nacija također je izrazio svoju frustraciju zbog planova za reviziju sportskog projekta nacionalne momčadi, koji uključuje uvođenje brazilskih igrača u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žele promijeniti sportski projekt i dovesti Brazilce. Vi ste besramni, mi smo deseta najbolja momčad na afričkom kontinentu. Uzimaju novac posvuda, a duguju nam novac i kradu nam ga", otkrio je Nsue pa se obrušio na savez zbog još jednog čina nepoštivanja:

"Jedina čestitka koju sam primio kad sam dobio nagradu za najboljeg strijelca došla je od vlasti Obale Bjelokosti. Moja je zemlja bila nezahvalna prema meni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Birminghama Cityja i Middlesbrougha jasno je dao do znanja da se neće vratiti u reprezentaciju dok ne dođe do značajnih promjena unutar saveza. Budući da je najbolji strijelac Ekvatorijalne Gvineje svih vremena s 22 gola, njegova riječ bi ipak trebala imati neku težinu.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo