ZLATKO DALIĆ ZA NET.HR: / 'Ovo je godina Luke Modrića i nitko mu je ne može oduzeti'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Razgovarali smo s izbornikom Zlatkom Dalićem povodom Modrićeva osvajanja Zlatne lopte

4.12.2018.
13:39
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni maestro Luka Modrić sinoć se u pariškom Grande Palaiseu, odmah nakon objave da je osvojio nagradu Zlatna lopta uglednog France Footballa, na samoj svečanoj pozornici nije zaboravio zahvaliti onima koji su sudjelovali na njegovu bajkovitom putu prema svjetskom tronu i nogometnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LUKA MODRIĆ OSVOJIO ZLATNU LOPTU! /

Hrvatski čarobnjak ušao u nogometnu povijest

Image
LUKA MODRIĆ OSVOJIO ZLATNU LOPTU! /

Hrvatski čarobnjak ušao u nogometnu povijest

"Definitivno se teško izraziti u ovim trenucima, ali prije svega se želim zahvaliti svima koji su me doveli do ovog da sam dobio Zlatnu loptu. Želim se zahvaliti svima u Realu, i izborniku i suigračima iz reprezentacije. Svima koji su glasovali za mene, obitelji, djeci. Oni me upotpunjuju. Kao dijete sam sanjao da osvajam trofeje, ali ovo je više od dječačkog sna i velika je čast biti dobitnik Zlatne lopte”, kazao je Modrić pred okupljenim auditorijem i zaradio pljesak dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušao u nogometnu povijest

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je, tako, prvi nogometaš koji je u istoj godini proglašen najboljim igračem svjetskog prvenstva, te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i France Footballa. Premda je nogometna povijest puna velikana nitko do sada u istoj godini nije osvojio tri najvažnija pojedinačna priznanja. Luka je prvi koji je spojio nagrade za najboljeg nogometaša SP-a, FIFA-e i France Footballa i zbog toga je ovaj njegov uspjeh još i veći...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji su posebno ponosni i sretni zbog ove prestižne individualne nagrade, najveće u nogometu, i zbog svega što je Luka napravio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Svoje dojmove i impresije odlučio je podijeliti u razgovoru za Net.hr.

Image
Foto: Pixsell

'Cijela Hrvatska ponosna je na našeg kapetana'

"Cijela Hrvatska ponosna je na našeg kapetana zbog njega osobno kao i zbog nagrade. To je uistinu nešto veličanstveno. Luka je osvojio iznimno priznanje i jedini je nogometaš u povijesti koji je osvojio sve nagrade u istoj godini. On je to apsolutno zaslužio. Ovo je godina Luke Modrića, ovo je njegova nogometna godina i nitko mu to ne može oduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je i godina hrvatskog nogometa koju ćemo zauvijek pamtiti. Jedna neponovljiva godina, sjajna, veličanstvena. Cijeli hrvatski narod je ponosan i zbog kapetana i zbog reprezentacije Hrvatske. Svaka čast Luki na svemu što je do sada ostvario", kazao nam je Zlatko Dalić koga smo upitali i kako komentira nedolazak Ronalda i Messija na ceremoniju dodjele nagrada France Footballa najboljima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog Luke je Hrvatska ponovno u središtu pozornosti sportskog svijeta'

"Neću to komentirati. Najvažniji je nama naš Luka Modrić, naš kapetan. Zbog njega je Hrvatska ponovno u središtu pozornosti sportskog svijeta i želimo i dalje na najbolji način promovirati našu zemlju. Čuo sam se s Lukom dan prije dodjele nagrade, ali čut ćemo se svakako i danas. Želim mu i ovako osobno čestitati i poželjeti mu sreće i zdravlja i dalje. Svi želimo da ovo ponovi i sljedeće godine", rekao nam je Zlatko Dalić i osvrnuo se na Modrićevu zahvalu i njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je to velika čast. Luka je i prije osvajao trofeje s Realom. Ove godine se poklopilo da je reprezentacija bila druga u svijetu, a da je s Realom osvojio Ligu prvaka treći put zaredom. Znači, kompletna sezona u klupskom i reprezentativnom nogometu odrađena je na najvišem nivou. To mu je donijelo tu zasluženu Zlatnu loptu. No, svi igrači reprezentacije zaslužuju priznanje, ovaj trofej je i njihova zasluga. Cijela reprezentacija i svi igrači imaju udio u tome, ali Luka se izdvojio kao pojedinac i svaka mu čast", zaključio je Zlatko Dalić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo