LEGENDA REKLA ZBOGOM / Zlatko Dalić poslao emotivnu poruku nakon što se Lovren povukao iz reprezentacije: 'Njega uvijek želite imati na svojoj strani'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dejan Lovren se od Vatrenih oprostio sa 78 nastupa i pet pogodaka te kao osvajač dvije medalje sa svjetskih prvenstava, srebrne u Rusiji 2018. i brončane u Katru 2022. godine

23.2.2023.
11:27
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dejan Lovren, dugogodišnji stoper hrvatske nogometne reprezentacije, oprostio se od Vatrenih nakon što je o svojoj odluci obavijestio izbornika Zlatka Dalića te predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića.

Image
UŽIVAJ MAJSTORE /

Dejan Lovren se oprostio od hrvatske reprezentacije: 'Dok ovo pišem, pokušavam ne zaplakati'

Image
UŽIVAJ MAJSTORE /

Dejan Lovren se oprostio od hrvatske reprezentacije: 'Dok ovo pišem, pokušavam ne zaplakati'

Lovren se od reprezentacije oprostio sa 78 nastupa i pet pogodaka te kao osvajač dvije medalje sa svjetskih prvenstava, srebrne u Rusiji 2018. i brončane u Katru 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivni pozdravi

Nakon što se Dejan oprostio, izbornik Dalić je u izjavi objavljenoj na službenoj stranici HNS-a istaknuo njegovu važnost i veliki doprinos koji je dao Vatrenima.

"Razumijem i poštujem Dejanovu odluku te sam mu u razgovaru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Kataru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina", izjavio je Dalić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji obrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je 'fajter', veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj bitki želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha te mu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na terenu i izvan njega".

Image
Foto: Profimedia

Od Lovrena se, također u izjavi objavljenoj na stranici HNS-a, oprostio i predsjednik Saveza Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejanu prije svega želim zahvaliti na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji od svog debija u listopadu 2009. godine. Pamtit ćemo njegove briljantne igre na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, na kojima je bio jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije u tim povijesnim uspjesima našeg nogometa", istaknuo je Kustić pa zaključio:

"Osim važne uloge na terenu, Dejan je bio jedan od lidera naše svlačionice - njegov borbeni, odlučan i samopouzdan gard bio je od iznimne važnosti za naše mlađe igrače. Davao je značajan doprinos stvaranju pozitivne, zabavne i poticajne atmosfere, a iako će sada nedostajati kao igrač, siguran sam da će i dalje biti uvijek blizu reprezentacije. Dejanu od srca želimo sve najbolje u nastavku karijere, puno uspjeha i zdravlja, a vrata hrvatske reprezentacije - za koju je nastupao s puno ponosa - uvijek će mu biti otvorena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo