TRAŽI POBJEDNIČKU FORMULU / Izbornik sprema nekoliko iznenađenja, je li ovo Dalićev sastav za Sloveniju?

Image
Foto: Profimedia

Nakon pet kola Rusija i Hrvatska imaju po 10 bodova, a treća je Slovenija sa sedam. Slijedi Slovačka sa šest te Malta i Cipar s po četiri boda

6.9.2021.
8:19
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je u nedjelju da neće priključiti ozlijeđenog kapetana Luku Modrića i napadača Antu Budimira za dvoboj kvalifikacija za SP 2022. u kojem će 'vatreni' u utorak, 7. rujna, na splitskom Poljudu ugostiti Sloveniju (20.45 sati).

Image
SPREMNI ZA SPLITSKO LUDILO /

Dalićevi aduti izašli pred novinare: 'Ostvario sam dječački san'; Ljubimac Poljuda: 'Ne opterećujem hoću li biti starter'

Image
SPREMNI ZA SPLITSKO LUDILO /

Dalićevi aduti izašli pred novinare: 'Ostvario sam dječački san'; Ljubimac Poljuda: 'Ne opterećujem hoću li biti starter'

Modrić i Budimir su propustili okupljanje reprezentacije zbog ozljeda mišića, ali je ostavljena mogućnost da se nakon dvoboja u Rusiji i Slovačkoj priključe momčadi u Splitu. No, to se ipak neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se oporavili

"Usprkos iskazanom napretku nakon odgovarajućih terapija, Modrić i Budimir ne bi bili spremni za natjecateljski zahtjevnu utakmicu protiv Slovenije te je izbornik Dalić nakon razgovora s dvojicom reprezentativaca i konzultacija s liječničkom službom hrvatske reprezentacije donio odluku da se navedeni dvojac ovom prigodom neće priključiti ekipi", objavio je Hrvatski nogometni savez na svom službenom internetskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bez Modrića i Budimira Hrvatska je uspjela remizirati s Rusijom u Moskvi (0-0) te pobijediti Slovačku u Bratislavi pogotkom Marcela Brozovića u 86. minuti.

Umor uzima danak?

A za Sloveniju bi Dalić mogao napraviti nekoliko iznenađenja. Lako je moguće da odluči odmoriti Vlašića i Juranovića jer su igrali dvije utakmice u nekoliko dana, baš kao i Sosa, Kovačić te Brozović. No jedan od dvojice veznjaka morat će igrati jer je sastav Vatrenih postao nezamisliv bez njih pogotovo kad nema Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav Hrvatske: Ivušić - Uremović, Lovren, Vida, Gvardiol (Barišić) - Brozović, Pašalić - Ivanušec, (Oršić), Livaja, Perišić - Kramarić (Čolak).

Nakon pet kola Rusija i Hrvatska imaju po 10 bodova, a treća je Slovenija sa sedam. Slijedi Slovačka sa šest te Malta i Cipar s po četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim dvoboja Hrvatska - Slovenija, u utorak su u skupini H na rasporedu još i utakmice Rusija - Malta te Slovačka - Cipar (obje u 20.45 sati).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo