ZLATKO DALIĆ: / 'Nismo htjeli Argentinu, a izbornik Islanda nam je kazao uoči ždrijeba 'samo ne vas u skupini'

Image
Foto: Screenshot: HTV

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić prokomentirao je ždrijeb u Moskvi i protivnike Hrvatske u skupini D.

1.12.2017.
17:36
Screenshot: HTV
VOYO logo

Dalić je bio vedrog i nasmijanog lica. Za njega je ovo bio poseban trenutak. Po prvi put u svojoj karijeri nalazio se na ždrijebu jednog velikog reprezentivnog natjecanja kao izbornik. I saznao svoje protivnike...

HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE NA MUNDIJALU!

"Nemamo prava na kalkulacije. Nakon ždrijeb uvijek može biti bolje ili gore. Mislim da možemo biti zadovoljni, možemo proći grupu, ali bit će teško. Nigerija je mlada momčad koja je bila prva u svojoj afričkoj kvalifikacijskoj grupi. Imaju brze igrače. Moramo biti oprezni, imat ćemo dosta vremena da proučimo tu ekipu", kazao je za kamere HTV-a Zlatko Dalić i prokomentirao najjaču momčad u skupini, Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam izbjeći Argentinu, točnije te dvije, tri jake reprezentacije. Ali evo, dobili smo Messija. Nećemo se predati. Znamo koliko vrijedimo. Argentina je favorit, mi nemamo što izgubiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UPOZNAJTE SUPARNIKE VATRENIH: Prijete nam najbolji igrač današnjice, poznati huk i afrička sila

"Božica fortuna" Vatrenima je u skupini dodijelila dobrog poznanika Island. Upravo je Hrvatska protiv Islanda igrala u kvalifikacijama za SP. U prvoj utakmici u Zagrebu, pred praznim Maksimirom krajem 2016., pobijedili smo 2-0. U onoj drugoj smo izgubili. Na kraju je Island kao prvoplasirana momčad izborila Mundijal, a Hrvatska je svoj put prema Rusiji tražila u baražu preko Grčke...

MOGU LI

"Njih znamo jako dobro. U Zagrebu smo dobili 2-0, u lipnju izgubili. Njihov izbornik je kazao uoči ždrijeba 'samo ne vas'. Vrijeme je za osvetu. Dobra su momčad, argesivna, imaju skok igru. To će biti zadnja utakmica i odlučivat će o svemu. Jaka je ovo grupa. Moramo se spremiti, izabrati najbolje igrače i odigrati najbolje što možemo. Sad ćemo razmišljati samo o našim suparnicima. Prva je utakmica 16. lipnja i imat ćemo vremena izabrati najbolji kamp. Najvažnije je da se sad dobro pripremimo. Imamo već neke kampove na koje smo obratili pozornost, pa ćemo vidjeti. Već danas moramo razmišljati o tome. Ovo je moje prvo iskustvo, ali sve je na nivou. Po meni možda i ovo bude najbolje SP što se tiče organizacije", zaključio je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo