IZBORNIK U 'SUSJEDSTVU' / Dalić dao intervju za kontroverzni srpski list, odgovorio na pitanje bi li želio da se Srbija i Hrvatska susretnu u doigravanju

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dalić je objasnio kako bi eventualan susret Hrvatske i Srbije bio nešto više od nogometa te da bi tenzije bile velike

14.10.2021.
11:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ima zahtjevan zadatk pripremiti Vatrene za predstojeće dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon što smo izgubili prvo mjesto u skupini remijem sa Slovačkom, preostaje nam igrati protiv Malte i Rusije.

Dalić ima malu pauzu prije nastavka kvalifikacija u studenom, a dao je i intervju za kontroverzni srpki list Informer. Isti je to medij koji je prije tjedan dana na naslovnici vrijeđao Severinu, prozvao ju "Đubre ustaško" i pozivao na zabranu ulaska iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije razmišljajmo kako da odemo direktno. Nas čeka utakmica s Maltom u gostima pa s Rusijom kod kuće i s dvije pobede možemo se plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće. Ako bi se, ipak, našli u doigravanju, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u baražu za prethodno Europsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u grupi. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta, jer mi je lakše bilo da se nosim sa Škotskom", priznao je izbornik hrvatske za srpski list pa nahvalio igru Srbije i njihovog izbornika:

"Sviđa mi se kako vaša reprezentacija izgleda na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike, čini mi se da Piksi radi baš dobar posao. Kvaliteta vaših igrača nije nikad bila sporna, uvijek su tu bili odlični pojedinci, ali nisu bili dobro ukomponirani. Sad je s Piksijem sve došlo na svoje i ne vjerujem da bi ikome bilo drago da igra sa Srbijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je objasnio kako bi eventualan susret Hrvatske i Srbije bio nešto više od nogometa te da bi tenzije bile velike.

"Bilo bi potrebno uložiti dodatnu energiju da susret Hrvatske i Srbije ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dve zemlje, uvijek je prisutan i dodatni naboj. Mi smo sportaši i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo