ŽIVOTNA DRAMA BIVŠEG VATRENOG: / Teška bolest mu se još jednom vratila, hitno traži podudarnog donora

Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Pokrivač (31) ponovno proživljava životnu dramu. Još jednom mu se vratila teška bolest.

5.6.2017.
8:42
AFP, VINCENZO PINTO
VOYO logo

Nekadašnji igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke i Šahter Karagandija vodi tešku bitku posljednje dvije godine. U kolovozu 2015. godine, nakon što je potpisao ugovor s Maccabi Petah Tikvom, obolio je od klasičnog Hodgkinova limfoma. Poslije uspješnog liječenja u veljači prošle godine je potpisao za Slaven Belupo, ali u kolovozu se bolest vratila.

Image
BIVŠI VATRENI DRUGI PUT POBIJEDIO TEŠKU BOLEST: /

'Najveća snaga mi je bila kći, zbog nje vrijedi živjeti'

Image
BIVŠI VATRENI DRUGI PUT POBIJEDIO TEŠKU BOLEST: /

'Najveća snaga mi je bila kći, zbog nje vrijedi živjeti'

U obitelji nema donora

Goal.com navodi kako je Pokrivač morao na kemoterapije i autolognu transplantaciju matičnih stanica (sam sebi donirao stanice). I drugi je put pobijedio bolest i u siječnju se vratio u Slaven Belupo, ali u svibnju je opet saznao strašnu vijest – teška se bolest još jednom vratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola je sada opet u fazi dobivanja kemoterapije i potrebna mu je još jedna transplantacija od podudarnog darivatelja. U krugu obitelji ga nije uspio pronaći tako da je u potrazi za podudarnim donorom, ističe Goal.com.

Igrao na Euru 2008.

"Najveća motivacija i snaga bila mi je moja mala kći Nika koja ima dvije godine. Kad kod mi je bilo teško, samo sam se sjetio nje i odmah sve postane lakše jer ipak je ona ta zbog koje vrijedi živjeti i boriti se. Drukčije gledaš na sve. Kad ti se jednom to dogodi, više ništa nije isto", ispričao je Pokrivač u siječnju za Sportske novosti nakon što je drugi put pobijedio bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrivač je karijeru počeo u Varteksu, da bi kasnije igrao za Dinamo, Monaco, RB Salzburg, Inter Zaprešić, Rijeku, kazahstanski Šahter Karagandi i napokon Slaven Belupo. Za hrvatsku reprezentaciju je skupio 15 nastupa, a igrao je i na Europskom prvenstvu 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo