KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR / 'Kramarić na Poljudu nije imao lošu namjeru nego je posrijedi nešto sasvim drugo, a Kovina igra u Bursi poprimila je jednu sasvim novu dimenziju'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Željko Kopić piše za Net.hr

29.3.2023.
11:17
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Sa četiri boda iz dvije utakmice završili smo prvi mikrociklus i otvaranje kvalifikacija za Euro 2024 u Njemačkoj.

Obzirom kako smo na otvaranju kvalifikacijskih ciklusa obično malo suzdržani, ova četiri boda, posebno zbog gostujuće pobjede protiv Turske možemo promatrati kao dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ PERA STRUČNJAKA /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'O statusu i respektu koji Hrvatska uživa govori i izjava Sneijdera. Final Fourom dobivamo jako puno'

Image
IZ PERA STRUČNJAKA /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'O statusu i respektu koji Hrvatska uživa govori i izjava Sneijdera. Final Fourom dobivamo jako puno'

Kramarić je bio fokusiran na gol u situaciji s Perišićem

Generalni dojam, promatrajući s aspekta kvalitete igre je da nismo bili u onom pravom, kvalitetnom izdanju.

Protiv Walesa smo izvrsno otvorili utakmicu pred punim Poljudom i s velikom podrškom s tribina. Odličan ulazak u utakmicu, potpunu dominaciju i nekoliko izglednih situacije pred protivničkim golom okrunili smo, potpuno zasluženo pogotkom Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo do kraja prvog dijela i situaciju koja je izazvala puno polemike, kada je Kramarić završio akciju udarcem prema golu, a imao je dobro pozicioniranog Perišića na lijevoj strani.

Analizirajući situaciju, vidi se kako je Kramarić već u primanju lopte radio pripremu za udarac na gol i gledao vratara kako je pozicioniran. Svjestan je i Andrej kako je mogao "spojiti" Perišića, i da bi to rješenje sigurno bilo kvalitetnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o napadačima, rođenim strijelcima, a Krama je jedan od njih, treba razumjeti kako u toj situaciji apsolutno nije bilo loše namjere već je riječ o isključivom fokusu na gol u tom trenutku.

Već početkom drugog poluvremena baš Kramarić je izvrsno asistirao Kovačiću za veliku priliku i pokazao koliko je klasan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se razgovaralo o igri Kovačića

Ova izvrsna akcija i dolazak Kovačića u 16m bila je samo priprema za ono što je Kova napravio u Bursi protiv Turske. Puno se razgovaralo o igri Kovačića baš u tom aspektu, jer njegova kvaliteta u organizaciji napada je na razini najboljih igrača svijeta, ali je često nedostajao taj dolazak u "box" i statistički veći broj pogodaka. Sa ovakvim kretnjama i dolaskom u situacije za postizanje golova Kovina igra poprima još jednu veću dimenziju.

Spomenuo bih i debi Petra Muse, kojeg poznajem još iz NK Zagreba, kao mladog perspektivnog, izuzetno karakternog igrača. Jako mi je drago što je uspio izgraditi sebe kao igrača i doći do nacionalnog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na prikazano proti Walesa, apsolutno smo zaslužili tri boda, međutim, duboko u sudačkoj nadoknadi jedna neopreznost i nepažnja u situaciji protivničkog auta, kao i primanje gola na našu postavljenu obranu koštalo nas je gubitka dva boda.

Osim izgubljenih bodova, sigurno da je takav ishod bio dodatni uteg za gostovanje u Turskoj i s psihološkog aspekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš smo u tom psihološkom aspektu imali problema, nismo bili dovoljno sigurni u posjedu lopte i otvaranju napadačkih akcija.

Livaković nas je spašavao u Bursi

Radili smo za naše igrače neuobičajene pogreške u dodavanjima i pod pritiskom Turskih igrača dolazili u situacije defanzivnih tranzicija u nepovoljnom rasporedu za igru u fazi obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković nas je u tim situacijama spašavao izvrsnim obranama.

Čim smo uspjeli kvalitetnijim pasom otvoriti napad, kao što je Šutalo izvrsno proigrao Stanišića došli smo u završnicu i poveli golom Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Stanišić odigrao je jako dobru utakmicu u svim fazama igre i mišljenja sam kako će nakon perioda adaptacije koji je prošao imati sve značajniju ulogu u nacionalnom dresu.

Do kraja poluvremena pogotkom Kove, uz Livakovića najbolje igrača utakmice, utakmicu smo odveli u mirnije vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojili smo izuzetno bitna 3 boda

Do kraja, prilika Pašalića za 3:0 i još jedna izvrsna obrana Livakovića pred sam kraj utakmice.

U konačnici, jedino bitno, posebno nakon remija protiv Walesa, osvojili smo tri izuzetno važna boda na zahtjevnom gostovanju i pokazali po tko zna koji put da jakim karakterom i visokom kvalitetom možemo iznijeti zahtjevne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik sa svojim stožerom može u miru analizirati sve što se događalo u ove dvije utakmice, pratiti formu naših igrača i pripremati se za veliku završnicu Lige nacija i prvu utakmicu protiv Nizozemske.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo