ZDRAVKO MAMIĆ ZATEČEN ISPRED HILTONA: / Savjetnik briljirao izjavom! 'Slučajno sam se ovdje zatekao'

Image
Foto: Screenshot: NOVA TV

Neformalni vladar hrvatskog nogometa i 'savjetnik' u Dinamu Zdravko Mamić, u utorak je poslijepodne zatečen ispred zagrebačkog hotela Hilton, u kojem se održavala sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

21.11.2017.
19:43
Screenshot: NOVA TV
VOYO logo

I dok su novinari čekali sudionike skupštine na kojoj su HNS i Davor Šuker izveli pravi manevar i iznenadili javnost, objavivši da će izbori ipak biti na kraju ove (iako je Damir Vrbanović prije nekoliko dana izjavio kako ove godine neće biti izbori u HNS-u), ispred Hiltona je prošao Zdravko Mamić i u prolazu dobacio:

LEGENDE KREĆU U BITKU ZA HNS I U RAZGOVORU ZA NET.HR PORUČUJU: ‘Dosta nam je interesnih skupina u nogometu!’

'Nisam bio ja ljubavi moja, slučajno sam se ovdje zatekao', javlja 24 sata. Situaciju je snimila i kamera Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je u tako nešto povjerovati, ako se uzme u obzir da je Davor Šuker na mjestu predsjednika HNS-a u biti "proizvod" upravo Zdravka Mamića. Jer, kandidaturu za predsjednika HNS-a objavio je proslavljeni bivši hrvatski nogometaš Dario Šimić, koji u bitku za HNS i vraćanje povjerenja javnosti u Savez, uz krilaticu na izborima “nogomet prije svega", ulazi s jakim timom u sastavu Mario Stanić, Goran Vlaović i Stipe Pletikosa.

ŠIMIĆ NAJAVIO SVOJU KANDIDATURU: ‘Spreman sam, hrvatski nogomet zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju’

Navedeni žele promjene u hrvatskom nogometu. Uz Šukera i Šimića, kandidat za predsjednika HNS-a je i HDZ-ov Marijan Kustić. No za ove izbore ne mogu postojati tri kandidata. Naime, da bi kandidat predao svoju službenu kandidaturu HNS-u mora skupiti barem devet potpisa od 21 županijskog saveza (osam + jedan - onaj Savez koji ih kandidira za izbore). Novi šef HNS-a morat će skupiti 30 glasova. Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREOKRET: OBJAVLJEN DATUM KOJI HRVATSKI NOGOMET ŽELJNO IŠČEKUJE: Izbori za novog šefa HNS-a održat će se 22. prosinca

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Stoga, sad kad se Zdravko Mamić, čovjek koji je pod teretom USKOK-ovih optužnica, "slučajno" našao ispred Hiltona u trenutku kad se prvi put od Šukerovog preuzimanja Saveza pojavile struje predvođene Darijem Šimićem i Marijanom Kustićem, koji Šukeru i društvu čine jednu ozbiljnu, jaku podršku, u situaciji u kojoj veći dio hrvatske nogometne javnosti ne podržava politiku aktualnog vodstva HNS-a, kao niti čelnike Saveza, nameće se logika kako Mamiću i društvu pomalo i "gori pod nogama", pa su svi na "mjestu zločina". Da ne bi, za njih, bilo "nismo znali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, borba za mjesto predsjednika HNS-a bit će više nego zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo