ZBOG POVIKA 'UBIJ BALIJE' I 'ZA DOM SPREMNI': / Širokom najteža kazna u povijesti BiH nogometa

Image
Foto: Screenshot: You Tube
23.5.2017.
17:28
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Komisija je donijela odluku kojom se klub iz Širokog kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 25 tisuća KM te s čak sedam utakmica pred praznim tribinama zbog brojnih propusta u organizaciji utakmice, poticanja na nacionalnu u vjersku mržnju, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava, distribucija alkohola na stadionu, javlja bosanskohercegovački portal Klix.ba.

ZBOG OVOG NAJVEĆEG PROMAŠAJA U POVIJESTI BIH NOGOMETA I PENALA: Horde Zla prijetili smrću igračima Sarajeva

Izviždana himna BiH

Prošlog tjedna uoči uzvratne utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva (0-1, 4-3 nakon penala, trofej osvojio Široki Brijeg) izviždana je himna Bosne i Hercegovine. Domaći navijači Škripari izviždali su himnu, a onda zagrmili “Mi Hrvati”. Nakon primljenog gola iz jedanaesterca, orilo se i skandiranje “Ubij balije” i “Za dom – spremni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIH BRUJI O INCIDENTIMA NA PECARI: U Širokom Brijegu izviždana himna, orilo se ‘Ubij Balije’ i ‘Za dom – spremni’

Slučaj je u Bosni i Hercegovini poprimio ozbiljne razmjere i jako odjeknuo u javnosti. U Savezu vlada zabrinutost, tim više što netrepeljivost između Širokog Brijega i Sarajeva, u navijačkom smislu, je veliko. Pogotovo kod Hordi Zla. A i žele iskorijeniti nacionalizam i huliganizam iz domaćeg nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerazjašnjeni slučaj Puljić

Naime, pravo uoči utakmice Širokog i Sarajeva 2009. godine u Širokom Brijegu je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić. Ni do danas se ne zna tko ga je ubio, niti je itko osuđen za njegovo ubojstvo. Bili su to najgori neredi u povijesti Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo