ZBOG OVOG SE LJUTE NAVIJAČI BARCE: / Statistika je brutalna i otkriva zašto mnogi povezuju Real i blagonaklonost sudaca

Image
Foto: AFP

Jedanaesterci i isključenja na strani su Real Madrida

9.4.2019.
20:41
AFP
VOYO logo

Razgovori o sucima i njihovim odlukama nisu ekskluzivno pravo hrvatskih navijača, i u drugim se ligama njihove funkcije katkad dovode u direktan odnos sa konačnim rezultatom ili ishodom ljestvice. Ništa drugačijeg ne događa se niti u španjolskom prvenstvu u kojem će navijači Real Madrida optužiti Barcelonu za 'mutne radnje', a navijači Barcelone povesti razgovore o dvostrukom sudačkom kriteriju.

Jedanaesterac koji to (ni)je bio, isključenje u trenucima kad isključenje (ni)je trebalo svirati... situacije su to koje ljute ili vesele navijače, ovisno o kutu gledanja. Na internetskim stranicama El Mundo Deportiva objavljen je tekst kojeg će mnogi uzeti kao 'dokaz' za tvrdnje u svojim raspravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke na strani Reala

Statistika koja datira od početka 90-godina starog natjecanja u Španjolskoj reći će da niti jedna momčad nema toliko izraženu razliku dosuđenih jedanaesteraca 'za' i 'protiv' njih kao što to ima Real Madrid. Svirano je u korist Reala 526 udaraca s bijele točke, protiv njih 285, a njihovih +241 brojka je koja je miljama udaljena od rivala. Kod Barcelone ona iznosi 497-337, odnosno +160, što, pojašnjava autor teksta, je negativna razlika od 81 jedanaesterca u odnosu na najljuće rivale. Kod Atletico Madrida +159, odnosno za njih je, premda su u prvoligaškom društvu provali šest godina manje, svirano ukupno 458, a protiv njih 299 jedanaesteraca.

Što se isključenja tiče, Real Madrid pamti 243 takva primjera od početka sezone 1928/29, a Barcelona 257. Atletico se sučelio sa 297 takvih situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo