ZAVRŠEN SASTANAK PRVOLIGAŠA OKO UGOVORA ZA TV PRAVA: / Osam klubova prihvatilo ponudu švedske tvrtke, Hajduk nije glasao

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic

Rukovodstvo Saveza na sastanku s prvoligašima predložilo je opciju prodaje TV prava

8.6.2020.
13:56
PIXSELL, Miranda Cikotic
VOYO logo

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima, objavio je HNS.

Image
STIŽE SPAS ZA HRVATSKI NOGOMET: /

Danas se potpisuje ugovor koji bi trebao donijeti milijune eura našim klubovima

Image
STIŽE SPAS ZA HRVATSKI NOGOMET: /

Danas se potpisuje ugovor koji bi trebao donijeti milijune eura našim klubovima

"Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik intera nije bio tamo, Hajduk odbio

Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza", stoji na stanici HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju 24 sata najboljom ponudom je ocijenjena ona švedske tvrtke Magine Pro koja je "teška" između sedam i devet milijuna eura, a ugovor je ukupno vrijedan oko 10 milijuna godišnje.

Kako doznaju Sportske novosti, predsjednik Hajduka Marin Brbić na sastanku je rekao kako sumnja da će švedska tvrtka uspjeti ispoštovati predloženi ugovor te ga zato nije htio podržati, a nakon sastanka, kojeg je prvi napustio, samo je rekao: "Za izjavu zatražite Davora Šukera. HNS će izdati priopćenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo