ZASTUPNIK OTPISANOG VATRENOG NE ŽELI ŠUTJETI: / On nije sretan 'križanjem' Mitrovića i jasno je to dao do znanja Daliću

Image
Foto: PIXSELL

'O liku i djelu onoga kojem je teže bilo donijeti ovakvu odluku...'

5.6.2018.
11:45
PIXSELL
VOYO logo

Svojski se Matej Mitrović potrudio da bi pronašao svoje mjesto među igračima koje će izbornik Zlatko Dalić povesti na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, no njegov je trud ostao bez konačne nagrade budući da je baš njegovo ime posljednje prekriženo s popisa putnika.

Silno je to pogodilo Mitrovića, tvrdnja je Sportskih novosti, za koje je njegov zastupnik Ivan Cvjetković iznio nekoliko misli. Sam Mitrović nije bio voljan komentirati Dalićevu odluku, no strijelac drugog pogotka za Hrvatsku u njenoj prvoj utakmici (Hrvatska – SAD 2-1) jest. I pritom se osvrnuo na Dalićevu raniju poruku prema kojoj mu ova odluka teško pada. Točnije, Dalić je pred utakmicu protiv Brazila kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovome će se još pričati

"Ćorluka, Vida i Lovren nisu upitni, ostaju dakle Ćaleta-Car i Mitrović. Mitrović je u Ukrajini igrao sjajno i time me kupio. Na proljeće je otišao u Brugge kako bi igrao, ali je posljednju utakmicu odigrao 15. travnja i izgubio kontinuitet, to mu je minus. Ćaleta-Car je mlad, izborio je svoju poziciju u Salzburgu, odigrao više od 50 utakmica ove sezone, igrao dobro… Ovo će biti najteža odluka za mene, i sad mi u želucu radi kad se toga sjetim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvjetković smatra da je za Mitrovića u Rusiji trebalo biti mjesta i ne ustrčava se to javno kazati. Također, njegova izjava sadrži i dio koji će tražiti objašnjenje koje se obvezao dati nakon Mundijala.

"Ako Matej Mitrović nije među najbolja četiri hrvatska stopera, a kada je igrao tri puta manje nego sada pokazao je da mu je tamo mjesto, onda netko mora sebe preispitati što uopće raditi u nogometu. O liku i djelu onoga kojem je teže bilo donijeti ovakvu odluku, a odlučio je još davno, nego izgubiti od Brazila izjasnit ću se poslije Svjetskog prvenstva. A Hrvatskoj želim da bude prvak svijeta", poručio je Cvjetković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo