STRAŠNIH 11 PREDVOĐENI MOĆNIM VEZNIM REDOM: / Ovako to izgleda kada složimo najbolju momčad Furije i svjetskih doprvaka

Image
Foto: AFP

Večeras se u Elcheu susreću reprezentacije Španjolske i Hrvatske

11.9.2018.
18:14
AFP
VOYO logo

Danas u 20 sati i 45 minuta reprezentacije Španjolske i Hrvatske odigrat će susret drugog kola grupne faze Uefine Lige nacija. Furija je u svom prvom susretu na Wembleyju srušila englesku sa 2-1, pogocima Saula Nigueza i Rodriga, dok će izabranicima Zlatka Dalića ovo biti prva službena utakmica od poraza od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva.

Posljednji službeni susret ove dvije reprezentacije su odigrale na Euru 2016. u Francuskoj, kada je Hrvatska slavila sa 2-1. Uoči utakmice, i dok čekamo potvrdu službenih postava, odlučili smo složiti najbolju postavu od igrača obje reprezentacije i obrazložiti svoj odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G: David De Gea (Špa) Vratar Manchester Uniteda trenutno je smatran jednim od najboljih na svijetu, te je miljama ispred bivšeg Hajdukovca Lovre Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB: Dani Carvajal (Špa) Šime Vrsaljko je odigrao odlično na Svjetskom prvenstvu, a sada kreće u novu epizodu sa milanskim Interom, ali Carvajal je kompletan bek – odličan u distribuciji prema naprijed, kao i u obrani.

LB: Marcos Alonso (Špa) Španjolski izbornik Luis Enrique iznenadio je sve ne pozvavši Barceloninog Jordija Albu, ponajboljeg lijevog beka svijeta, zbog problema kojih su imali dok je Enrique trenirao Barcelonu. Ipak, jedina prava konkurencija Chelseajevom Marcosu Alonsu je nedokazani Pivarić tako da Španjolci i ovdje pobjeđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CB: Sergio Ramos (Špa) O Ramosu ne treba trošiti puno riječi – kapetan Madrida i Španjolske jedan je od najboljih stopera u igri s loptom i proigravanju, fenomenalan u skoku, sjajan vođa, a i postiže puno pogodaka.

CB: Domagoj Vida (Špa) Dilema je bila između Vide i Madridovog Nacha. Iako je tehnička nadarenost i generalni nogometni talent vjerojatno na strani Španjolca, Vida je odigrao sjajno u Rusiji, standardniji je u svom klubu i ovdje ima prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DM: Sergio Busquets (Hrv) Busquets je daleko najbolji zadnji vezni na svijetu, a redovito se uvrštava i među najbolje svih vremena na svojoj poziciji. Španjolac je ključan za način na koji igra njegova reprezentacija, ali i Barcelona – inteligentan u pozicioniranju, čvrst obrambeno, a istovremeno diktira tempo utakmice i služi kao proigravač iz dubine.

Image

CM: Luka Modrić (Hrv) Modrić je neprikosnoven na svojoj poziciji – suveren u posjedu, odličan u prvom driblingu, gotovo pa imun na presing. On dirigira protokom lopte i služi kao katalizator za gotovo svaku fazu igre svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CM: Ivan Rakitic (Hrv) Ovdje smo imali nekoliko dilema – odabrati Isca Alarcona na poziciju srednjeg veznog umjesto Rakitića? Gurnuti mladog Saula Nigueza ili čak pouzdanog Kokea? Ipak, presudila je Rakitićeva nevjerojatna konzistentnost – on je nezamjenjivi kotačić u igri Barcelone i Hrvatske, igrač koji se u potpunosti podređuje ekipi i omogučava drugima da vode glavnu riječ.

LM: Ivan Perišić (Hrv) Perišić je u relativno nestalnoj formi u svom klubu, ali odigrao je sjajno kada je bilo najpotrebnije na Mundijalu u Rusiji. S obzirom da Furija nema stopostotno krilo, Perišić dobija prednost u odnosu na neka kompromisna rješenja poput Aspasa ili Asensija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ST: Diego Costa (Špa) S obzirom da je, odlaskom Mandžukića i Kalinića, pozicija napadača postala rak-rana za Vatrene, ne treba čuditi da poziciju napadača uzima Atleticov gorostas. Jak u duelu, odličan u igri glavom, sjajan strijelac – Costa je kompletan napadač.

RM: Isco Alarcon (Špa) Možda i prirodno najtalentiraniji nogometaš u obje reprezentacije, Isco se još uvijek nije u potpunosti ustalio u Realu, a niti u reprezentaciji. Iako je njegova prirodna uloga vjerojatno ona klasične desetke – blizu golu, gdje do izražaja dolaze njegov ubojit dribling i pas, ovdje smo ga gurnuli desno. Unatoč povremenim lelujanjima u igri, Isco je elitni igrač – sjajan u 1 na 1 duelima, odličnog dodavanja i pregleda igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno, Španjolci vode sa 7-4, što i ne treba čuditi s obzirom na količinu igrala svjetske klase koje posjeduju. Međutim, to treba potvrditi i na terenu, a znamo kakav momčadski duh ima ova Hrvatska.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo