ZAŠTO JE NAJTRAŽENIJI NAPADAČ DANAŠNJICE ZAVRŠIO U BORUSSIJI? / United već sve dogovorio pa naprasno odustao u zadnji tren

Image
Foto: Twitter

Puno se navijača pitalo postoji li nešto problematično u vezi Haalanda što su primijetili u Unitedu?

29.12.2019.
22:39
Twitter
VOYO logo

Norveško čudo od djeteta, Erling Haaland, proslavio se golgeterskom formom u RB Salzburgu ove sezone, ali ne samo u prvenstvu već i na najvećoj sceni, u Ligi prvaka. Haaland je u 22 utakmice za Salzburg ove sezone zabio nestvanrih 28 golova, a čak je osam njih utrpao u grupnoj fazi Lige prvaka. Povezivalo se Haalanda s brojnim europskim velikanima. Bio je na korak od Manchester Uniteda, Juventusa, Milana, Leipziga, ali na kraju je odbio sve te ponude i potpisao je za dortmundsku Borussiju.

Borussija je potvrdila dolazak Haalanda i on će tamo biti do ljeta 2024. godine te će dobiti ugovor vrijedan osam milijuna eura po sezoni. Međutim, mnoge je iznenadio detalj da je, u posljednji trenutak, Manchester United odustao do posla s Haalandom. Dečko je rođen u Leedsu, u Engleskoj, otac mu je Alf-Inge Haaland nekadašnji igrač Leeds Uniteda, Nottinhgam Foresta i Cityja, a mladić je već u nekoliko navrata govorio kako je Engleska njegova jedina destinacija. Bio je u igri i element da ga je svojevremeno vodio, dok je trenirao Molde, Ole Gunnar Solskjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji problem s Haalandom?

Međutim, United je naprasno odustao od pregovora, usprkos svemu. Kako, zašto? Klub je to kojem kronično nedostaje napadač svjetske klase, imaju novca na bacanje, nisu im problem visoke plaće niti neki veći prohtjevi. Puno se navijača pitalo postoji li nešto problematično u vezi Haalanda što su primijetili u Unitedu, a da ostatak Europe nije vidio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma kakvi, problem leži u Haalandovu agentu, Minu Raioli. Kontroverzni Talijan s nizozemskim državljanstvom tražio je, očito oveći, postotak od sljedećeg transfera i klauzulu za otkup u ugovoru koju bi odredili Raiola i njegovi suradnici. U Unitedu takvi dogovori ne dolaze u obzir i logično je bilo da s Haalandom i njeogovim predstavnicima više neće pregovarati. Borussija? Oni s time problema očito nisu imali i tako je norveški golgeter završio u klubu koji je možda ipak najbolja opcija za nastavak i razvoj karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo