ZASTO, DAVORE: / Ovaj potez Sukera ce jako naljutiti Spanjolce

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat ce pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Gibraltara 7. lipnja u Zagrebu.

11.3.2015.
20:58
VOYO logo

Hrvatska ce pred utakmicu protiv Italije na Maksimiru docekati i Gibraltar. Za okrsaj protiv Azzurra brusit ce se forma protiv prekomorskog teritorija Ujedinjenog kraljevstva.

Omaleni teritorij na jugu Pirinejskog poluootka koji lezi izmedu Atlantskog oceana i Sredozemnog mora vise je poznat kao zrakoplovna baza i tocka velikog spora Britanaca i Spanjolaca. Spanjolci smatraju kako imaju pravo na tih 6 kilometara kvadratnih koliko ima britanska kolonija, te su zestoko osporavali ulazak Gibraltara u UEFA-u i FIFA-u. Jos nisu clan FIFA-e, ali od 2013. ih je prihvatila i igraju kvalifikacije za EURO 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spanjolcima je naravno pao 'mrak na oci', UEFA ih je u startu razdvojila zdrijebom, a sad ce potez nase reprezentacije zasigurno naljutiti celnike spanjolskog saveza, ali i velik broj ljubitelja nogometa u toj zemlji.

Zasto je Hrvatska izabrala igrati utakmicu protiv britanske kolonije koja u cetiri utakmice kvalifikacija nije dala gol i ima gol razliku 0:21, nije nam bas najjasnije. Valjda da nasi se iskale i namjeste nisanske sprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo