ZANIMLJIVE OPASKE RAKITIĆA NAKON NOVOG KIKSA BARCELONE: / Katalonci upali u gadan problem, a Vatreni krenuo 'podbadati'

Image
Foto: Profimedia

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim

26.2.2020.
8:13
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 3-0 (0-0) svladali Chelsea na londonskom Stamford Bridgeu i jednom nogom već zakoračili prema četvrtfinalu Lige prvaka, međutim Barcelona nije prošla baš tako uvjerljivo na gostovanju podno Vezuva. Katalonci su jedva izvukli 1:1 i sada će se morati vaditi kod kuće. Napoli je na San Paolu od 30. minute vodio pogotkom Driesa Mertensa, a konačnih 1-1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.

Napoli je Barceloni prepustio loptu i aktivno se branio, što je rezultiralo velikom prednošću gostiju u posjedu lopte, ali i samo jednim udarcem Katalonaca u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, domaća momčad je bila znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je opasan i precizan, u 30. minuti je pokazao Dries Mertens. Zielinski se sjajno izborio za loptu, sjurio se po desnoj strani i prebacio na suprotnu, gdje je potpuno neometan bio najbolji strijelac Napolija. Namjestio se i s ruba kaznenoga prostora uputio precizan udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Marc-Andrea ter Stegena.

Barcelona je nešto konkretnija postala u nastavku utakmice, a poklopilo se da je neposredno prije izjednačujućeg pogotka gostujući trener Quique Setien zamijenio Ivana Rakitića Brazilcem Arthurom. U 57. minuti akcija Barcelone je bila na granici zaleđa: od dodavanja Busquetsa prema Semedu, do ubačaja Portugalca prema strijelcu Antoineu Griezmannu. VAR se nije oglasio i pogodak je priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

25/02/2020 Napoli ( Italia)Sport CalcioNapoli-BarcellonaUefa Champions League 2019 2020 - Stadio San Paolo di NapoliNella foto:delusione ivan rakitic25/02/2020 Naples (Italy)Sport SoccerNapoli-BarcellonaUefa Champions League 2019 2020 - San Paolo Stadium of NaplesIn the pic:ivan rakitic frustation, Image: 501022289, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Alfredo FalconeALFREDO / LaPresse / Profimedia

Rakitić ima poruku za Upravu

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog žutih kartona. To posljedično znači da će Setien i u uzvratnoj utakmici od prve minute morati igrati s Rakitićem, a hrvatski je nogometaš nakon utakmice s Napolijem odlučio malo progovoriti o nedostatku širine u svojoj momčadi. Rakitić je poslao jasnu poruku upravi, s kojom igrači ovih dana baš nisu u dobrim odnosima.

"Da, ali to su sve već znali odgovorni. Rješenje je takvo kakvo je. Mi koji smo ovdje skupit ćemo snage jer imamo vrlo važnu utakmicu u uzvratu", rekao je Rakitić. U prijevodu, Setien će na raspolaganju od veznjaka imati samo De Jonga, Arthura i Rakitića i sva trojica će igrati te bi trebali iznijeti cijelu utakmicu protiv Napolija, a još ih čeka nedjeljni El Clasico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O teškoj utakmici na San Paolu pak kaže da su znali da će tako i biti.

"Znali smo da će biti vrlo teško. Teško je igrati protiv momčadi koja je toliko zatvorena. Napravili smo jednu grešku i oni su dali gol", veli Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo