SLUŽBENO, NAJBOLJIH 11 / Zanimljiv odabir UEFE za najjaču ekipu Eura. Čak petorica Talijana i baš veliko iznenađenje u veznom redu

Image
Foto: Profimedia

UEFA je odabrala 4-3-3 formaciju pa tako imamo trojicu igrača u sredini

13.7.2021.
12:36
Profimedia
VOYO logo

Europsko nogometno prvenstvo završilo je u nedjelju pobjedom Italije, a nekoliko smo dana čekali na službenu objavu najbolje ekipe turnira. Na Euru se uistinu, većinom, igrao vrlo dobar nogomet i svakako UEFA-i nije bilo lako sastaviti najbolju momčad natjecanja, ali jedno je bilo sigurno, da će ona biti nakrcana talijanskim nogometašima.

Na golu je neprikosnoveni Gianluigi Donnarumma, koji je proglašen za najboljeg igrača Eura. Branio je čudesno i prilikom raspucavanja jedanaesteraca i tijekom igre kroz cijeli turnir. Ispred njega su se našla dvojica Talijana i dvojica Engleza. Na lijevom beku je Leonardo Spinazzola koji je bio fantastičan, ali se u završnici ozlijedio i propustio je najvažnije utakmice. Tu je neizostavni lider "Azzurra" Giorgio Chiellini na stoperskoj poziciji, a do njega je Harry Maguire. Na desnom beku je pak Kyle Walker. Englezi se na ovom Euru nisu proslavili napadačkom igrom, ali zato su im braniči bili fantastični sve do samog kraja i ova dvojica su sasvim legitimno zauzela svoja mjesta u najboljih 11 Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iznenađenje u vezi

Nadalje, najveća iznenađenja imamo u veznoj liniji. UEFA je odabrala 4-3-3 formaciju pa tako imamo trojicu igrača u sredini, a to su Talijan Jorginho, Španjolac Pedri i Pierre-Emile Hojbjerg iz Danske. Pored brojnih velikih imena na turniru, poput Kevina De Bruynea, N'Gola Kantea, Luke Modrića, Brune Fernandesa, Paula Pogbe i ostalih planetarno popularnih superstarova, UEFA je u vezni red uvrstila španjolskog tinejdžera Pedrija koji je na ovom turniru bio besprijekoran, plemenitog talijanskog veznjaka i jednog od najvažnijih igrača talijanske reprezentacije, Jorginha i srčanog danskog veznjala Hojbjerga.

Na kraju, trolist u napadu čine, sasvim zasluženo, Talijan Federico Chiesa zabio je ključne golove za Italiju i bio je najbolji ofenzivac "Azzurra". Romelu Lukaku bio je najbolji igrač Belgije i zabio je četiri gola i kada su u pitanju centarfori još mu je samo Patrik Shick mogao parirati, ali UEFA se odlučila baš za Lukakua. I na koncu s lijeve strane je najbolji engleski igrač na turniru Raheem Sterling koji je upisao tri gola i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo