ZAMIJENIO VAHU I NAKON SP-A POSTAO BIVŠI: / Japanci napravili mjesta na klupi za slavnog njemačkog napadača

Image
Foto: AFP

Savez je poželio na čelu reprezentacije neko zvučnije ime

5.7.2018.
10:02
AFP
VOYO logo

Japanski nogometni savez odlučio je da neće produljiti ugovor s Akirom Nishinom koji je Japan doveo do osmine finala SP-a u Rusiji gdje su ih sa 3-2 pobijedili Belgijanci, ali tek nakon preokreta.

U skupini H je Japan pobijedio Kolumbiju (2-1), odigrao neriješeno sa Senegalom (2-2) i na kraju izgubio od Poljske (1-0). Kako su Japan i Senegal imali isti broj bodova i istu gol razliku za plasman u osminu finala odlučili su žuti kartoni kojih je Japan imao manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže poznato ime?

U utakmici osmine finala su Japanci poveli sa 2-0, ali su Belgijanci nadoknadili zaostatak i postali prva reprezentacija na SP nakon Zapadne Njemačke iz 1970. koja je uspjela nadoknaditi zaostatak od dva gola i pobijediti na kraju. Japanci su na SP 2002. i 2010 ispali u grupnoj fazi natjecanja.

Prema pisanju japanskih medija, Savez je poželio na čelu reprezentacije neko zvučnije ime pa se čak spominje i bivši njemački i američki izbornik Jürgen Klinsmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishino je japansku reprezentaciju preuzeo u travnju, dva mjeseca prije početka prvenstva, nakon što je Savez dao otkaz Vahidu Halilhodžiću koji je Japan uspješno proveo kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo