Zakleti hajdukovac zaradio pljesak navijača Dinama!

'Nogomet u Hrvatskoj ne postoji. On je umro, on je lešina i truplo koje se raspada i smrdi do neba. Dinamo - to ste vi, a svi koji kažu drukčije lažu!

28.2.2012.
17:55
VOYO logo

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo organizirala je javnu tribinu pod nazivom 'Nogometni klubovi - ustroj i budućnost', a na njoj se, nažalost, nisu pojavili najzanimljiviji uzvanici Željko Jovanović i Vlatko Marković.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta je u posljednji trenutak nedolazak opravdao neodgodivim obavezama, dok je predsjednik HNS-a poručio kako bi se pojavio da ga se zvalo, a organizatori tvrde da ga se pokušalo 'dovući' na sve raspoložive načine. U Dinamo je također poslan poziv, no mjesto predviđeno za predstavnika Modrih je ostalo prazno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šimić je kao predsjednik udruge Nogometni sindikat, ali i kao dugogodišnji igrač i navijač Dinama, izjavio kako je ovakvo stanje u Maksimiru neodrživo.

"Rodio sam se 1975. godine u Draškovićevoj, a dan kasnije me otac učlanio u Dinamo. Znam koliko ljudima znači Dinamo, a današnje stanje kada se održavaju zatvorene skupštine i slične stvari je neprihvatljivo. Navijači u ovom sustavu 'jedan član - jedan glas' biraju između raznih opcija, kao građani u državi. Svake četiri godine će suditi jesu li donijeli dobru odluku o vodstvu kluba i ja to podržavam. To je jedino normalno u demokratskoj državi", izjavio je Šimić i dobio pljesak navijača, baš kao i sociolog Dražen Lalić, koji cijeli svoj život navija za Hajduk:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam 51 godinu, a od svoje četvrte idem na utakmice i imam preko 70 gostovanja. Mi ovdje razgovaramo kao da nogomet u Hrvatskoj postoji, a njega nema. On je umro, on je lešina i truplo koje se raspada i smrdi do neba. Prema van u smislu nacionalne momčadi on postoji, ali 'tuzemni' ne. Lažiraju se utakmice, kladioničarska mafija divlja, odaziv publike na stadione je nikakav, infrastruktura katastrofa - pa sjetimo se pokojnog Hrvoja Ćustića. Isti ljudi su jako dugo u svojim stolicama i nesuvislo se ponašaju. Pa što je sve Mamić izgovorio, a meni je kod kuće upaljen TV i onda to moje kćeri gledaju", izjavio je Lalić i dodao:

"Iz Markovićevog i Mamićevog gledišta nogomet je živ, a on je mrtav. Nogomet je nekad bio simbol našeg identiteta. Pa nas šaka jada smo bili treći na svijetu! Naš domaći nogomet treba rasturiti i ponovno ustrojiti. Istinski razlog njegovog raspada je vezan za bezočno nametanje privatnih i klanovskih interesa. Nogomet je postao vlasništvo jednog jedinog čovjeka i to se mora razgraditi jer ovakav nema budućnost. Očevi više ne vode djecu na utakmice kao što je mene vodio moj, Šimića njegov ili vaši očevi vas. Dinamo - to ste vi, a svi koji vam kažu drukčije lažu! Znate dobro što ste sve napravili za svoj klub, kao i nas trojica za naš Hajduk (Lalić, Petar Skansi i Marko Ivkošić op.a.). Mamić se ponaša kako mu odgovara, a pa je tako Dinamo udruga građana onda kad njemu paše. Vlast bi trebala pokazati cojones i napraviti najočitiju stvar - prvenstvo proglasiti nevažećim. Nije ni društveno korisno ni logično da se ovaj cirkus nastavi, no nekako nisam siguran da će vlada to napraviti. Ova budućnost o kojoj pričamo neće postojati ako se to ne dogodi. Mi moramo početi graditi ispočetka. Markoviću i Mamiću treba zabraniti da se bave sportom i nogometom. Ja da sam ministar ponudio bih Mamiću da kupi Dinamo. Daj lovu pa odlučuj", sarkastično je izjavio Lalić i poručio kako sumnja da bi Mamić prihvatio takvu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju tribine su sami navijači 'izrešetali' predstavnike vlasti (pomoćnicu ministra uprave Arsena BaukaJagodu Botički i pomoćnika Željka Jovanovića Petra Skansija), podsjetili ih na anomalije i krivične prijave nekih nogometnih dužnosnika te zatražili obećanje da će se započeti s njihovim rješavanjem i 'čišćenjem'.

Obećanje su dobili, preostaje još 'samo' da ih pretvore u konkretna djela...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik ministra sporta Petar Skansi još je jednom ponovio da vodstvo HNS-a mora dati ostavke. "To moraju napraviti pa neka ih Skupština opet izabere ako rade dobro", rekao je Skansi. Više o temi: specijal-201102150360004-Zdravko Mamić

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo