Zajec konačno progovorio o smjeni u Dinamu!

'U investicije su ušli tek kada je voda došla do grla. Izgled momčadi se znatno popravio kada sam otišao jer su došla četvorica jako bitnih igrača.

9.4.2011.
11:26
VOYO logo

Njegov povratak u klub krajem svibnja prošle godine oduševio je navijače, koji su već na pripremnim utakmicama Velimiru Zajecu dali snažan vjetar u leđa. Početak sezone bio je sasvim solidan, ali niti legenda Dinama nije dočekala kraj kolovoza u Maksimiru.

Zdravko Mamić je nakon ispadanja od Šerifa u pretkolu Lige prvaka popularnom Zeki pokazao izlazna vrata i ponovno navukao gnjev navijača zagrebačkog kluba. Kao gospodin kakav je oduvijek bio, Zajec tada nije komentirao svoju smjenu, niti je sipao žuć iako je mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povukao se na svoje imanje u Draganiću, posvetio se poljoprivredi i dao potreban mir klubu i novom treneru. Sada, s vremenskim odmakom od gotovo osam mjeseci, prisjetio se stanja u Dinamu uoči svoje smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome zašto sam iznenada otišao iz Dinama trebali bi pričati drugi, a ne ja. To nije bila moja volja, no i danas želim Dinamu uspjeh", ponovio je zagrebački gospodin finih manira i ipak otkrio uzroke koji su doveli do njegovog 'pada'.

"Nažalost, u tom su trenutku u Maksimiru bila neka turbulentna vremena. Tada u Dinamu nisu imali jasnu viziju što će se događati, pa nisu ušli u potrebne investicije. Ušli su tek kada je voda došla do grla. Nije bilo planiranja, a ni strpljenja. Izgled momčadi se znatno popravio kada sam otišao jer su došla četvorica jako bitnih igrača. Uvjeren sam da bih s njima napravio odličan rezultat", naglasio je Zeko misleći pod 'odličnim uspjehom' čak i proboj u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sviđa mu se ni stanje u Hrvatskom nogometnom savezu, a jedan je od rijetkih hrvatskih trenera koji je otvoreno rekao kako "nema izborničkih ambicija".

"Nemam ambiciju biti izbornik jer da bi netko ušao u HNS mora biti član jedne grupacije. To su grupe koje se drže zajedno i biraju ljude koji im odgovaraju. Ja ne pripadam ni jednoj, niti ću pripadati", zaključila je 55-godišnja legenda Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201104040153006 arti-201008090181006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo