DINAMO SAZNAO MOĆNOG SUPARNIKA U EL / Zagrebe, spremi se za spektakl: Dolazi rekorder i velikan hrvatskog nogometa

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U prvoj utakmici 17. veljače 2022. domaćin će biti Sevilla, a uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije u Zagrebu. Bit će to spektakularni dvoboj, Zagreb će uživati veliku utakmicu

13.12.2021.
13:08
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U play-offu za plasman u osminu finala Europske lige nogometaši Dinama će igrat protiv Seville, odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u sjedištu Uefe u Nyonu. U prvoj utakmici 17. veljače 2022. domaćin će biti Sevilla, a uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije u Zagrebu. Maksimir, tako čeka, spektakl. Sevilla je rekorder Europske lige, najviše ima osvojenih trofeja u ovom natjecanju, Ivan Rakitić velikan hrvatskog reprezentativnog nogometa.

Image
'PIŠI KUĆI PROPALO' /

Dinamovi navijači svjesni su što ih čeka: 'Da mi je netko rekao da ću moliti da izvučemo Barcu umjesto Seville...'

Image
'PIŠI KUĆI PROPALO' /

Dinamovi navijači svjesni su što ih čeka: 'Da mi je netko rekao da ću moliti da izvučemo Barcu umjesto Seville...'

Inače, Sevilla je završila u Ligi prvaka na trećem mjestu u grupnoj fazi natjecanja, iza Lillea i Salzburga. U izravnom dvoboju za osminu finala izgubili su od austrijske momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali parovi prvog ikad playoffa Europske lige, kvalifikacijske varijante za osminu finala natjecanja, su: Atalanta - Olympiakos, Barcelona - Napoli, Leipzig - Real Sociedad, Zenit - Betis, Borussia - Rangers, Šerif - Braga i Porto - Lazio.

Image

UŽIVO

13.20 - Leipzig i Real Sociedad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.16 - Barcelona - Napoli. Uf, kakav će to sudar biti.

13.15 - Atalanta i Olympiakos je drugi par.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.14 - GNK Dinamo! Evo ga, prvi par i odmah je izvučen Dinamo. Sevilla je rekorder Europske lige po osvajanju i finalima, Ivan Rakitić je velikan hrvatskog nogometa. Spektakl Zagrebe, spektakl...

13.13 - Počelo je. Prvi je klub Sevilla, domaćin finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.12 - Slijede momčadi koje će biti izvučene. Među njima je i Dinamo.

13.10 - Slijedi pojašnjavanje tehničkih mogućnosti. Dinamo će uzvrat igrati na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.00 - Počeo je ždrijeb Europske lige. Slijedi uvodni dio.

12.40 - Još je 20 minuta do početka ždrijeba play off runde Europske lige. Održan je ždrijeb parova osmine finala UEFA-ine Lige prvaka u švicarskom Nyonu. Više o tome čitajte u dolje priloženom linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I treću godinu u posljednje četiri nogometaši Dinama igrat će proljeće u Europi u Europskoj ligi. Na koga će prvak Hrvatske u šesnaestini finala, doznat ćemo danas od 13 sati kada je u Nyonu ždrijeb eliminacijske faze. Barca, Atalanta, Sevilla, Porto, Šerif, Leipzig, neki su od mogućih protivnika koji prijete Plavima.

Prvi i skupini EL igrat će izravno u osmini finala EL

Uefa to zove playoff za osminu finala, jer 16 se momčadi bori u prvoj fazi nokaut faze, dok osam pobjednika skupina čeka. Taj se playoff igra 17. i 24. veljače 2022., a Dinamo će u prvoj utakmici biti gost. Ono što je bitno za znati je to da se format natjecanja malo promijenio, pa pobjednici skupina izravno idu u osminu finala, a drugoplasirani će biti nositelji u ždrijebu. To bi značilo da će Dinamo imati status nositelja i da će uzvrat igrati u Maksimiru, dok momčadi poput Lyona, Monaca, Spartaka, Eintracht Frankfurta, Galatasarayja, Crvene zvezde, Bayer Leverkusena i West Hama, kao pobjednici skupina, izravno čekaju u osmini finala svoje suparnike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nositelj

Što se tiče suparnika hrvatskog prvaka, on će biti netko od trećeplasiranih iz Lige prvaka. Tako će se za mjesto u osmini finala u svojevrsnom playoffu boriti klubovi koji su ispali iz Lige prvaka protiv drugih iz skupina Europske lige. To bi značilo da su nositelji, uz Dinamo: Rangers, Sociedad, Napoli, Olympiakos, Lazio, Braga i Betis. Te klubove Plavi ne mogu izvući.

No, mogu neke druge. Tako bi uskoro na Maksimiru mogla gostovati i velika Barcelona, koja je ispala iz Lige prvaka. Od ostalih klubova koji su potencijalni suparnici Plavih, tu su još Porto, Leipzig, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit. Za spomenuti kako se klubovi iz istih zemalja ne mogu sastati u šesnaestini finala EL. Prve utakmice na rasporedu su 17. veljače, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, spektakl za Dinamo u nastavku EL je zajamčen.

Momčadi nositelji u ždrijebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis (ŠPA)
Braga (POR)
Dinamo Zagreb (HR)
Lazio (ITA)
Napoli (ITA)
Olympiacos (GRČKA)
Rangers (ŠKOTSKA)
Real Sociedad (ŠPA)

Klubovi iz LP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta (ITA)
Barcelona (ŠPA)
Dortmund (NJE)
Leipzig (NJE)
Porto (POR)
Sevilla (ŠPA)
Sheriff (MOL)
Zenit (RUS)

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo