ZAGREB ČEKA VELIKI DERBI: / Vruća utakmica u Domu sportova i spektakl na poluvremenu u središtu je pozornosti čitavog grada

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
2.12.2016.
8:22
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Bit će ovo susret dva gradska rivala, aktualnog prvaka Hrvatske i prvoplasirane momčadi prvenstva Nacionala i trećeplasirane ekipe Futsal Dinama.

Image
POGLEDAJTE KAOS I TUČNJAVU U DOMU SPORTOVA: /

BBB-i utrčali u teren i napali igrače, utakmica prekinuta!

Image
POGLEDAJTE KAOS I TUČNJAVU U DOMU SPORTOVA: /

BBB-i utrčali u teren i napali igrače, utakmica prekinuta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede, Futsal Dinamo će se kolo prije kraja jesenskog dijela sezone izjednačiti s vodećim Nacionalom koji je prošli vikend ostao na korak do plasmana na Final-Four UEFA Futsal Cupa.

Đulvat se vraća u momčad

Dobra vijest za Dinamo je povratak u momčad kapetana i predsjednika kluba Matije Đulvata. Nakon odslužene suspenzije od tri utakmice zbog crvenog kartona protiv Splita, Đulvat se vraća u sastav Futsal Dinama koji će i u ovom srazu imati veliku podršku s tribina. No, Nacional je momčad prepuna zvijezda i posao osvajanja bodova u ovom derbiju neće biti nimalo lagan za modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo raste iz dana u dan. Dok je lani naš šesti igrač bio jedini segment u kojem smo bili neusporedivo bolji od Nacionala, ove sezone naš je roster vrijedan borbe za naslov. Već u ovom derbiju ekipa bi mogla dokazati tu vrijednost, a baš bi nas navijači mogli pogurnuti do pobjede", kazao je Đulvat za službenu stranicu Futsal Dinama.

Veliki rivali

Veliko rivalstvo vlada između ova dva kluba, stoga je ova utakmica danas u fokusu čitavog Zagreba. Pogotovo Bad Blue Boysa i futsal zaljubljenika. Naime, radi se o dva kluba s potpuno drugačijim konceptima upravljanja, te pristupima sportu općenito. Futsal Dinamo djeluje po načelu jedan član, jedan glas, dok je Nacional po patronatom samo jednog čovjeka. Predsjednika kluba Ivice Đole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đulvat je to objasnio na sljedeći način.

"Futsal Dinamo je avangarda u hrvatskom futsalu i sportu općenito. Kod nas jedan čovjek ne može odlučivati o svim sitnicama, dok je u Nacionalu obrnuta situacija. U tri godine aktivnog rada postavili smo visoke standarde u funkcioniranju kluba, te smo podigli ljestvicu visoko i ne mislimo stati. Nama je jedino bitno da rastemo na svim poljima: sportskom, organizacijskom, logističkom i članskom. Naš je osnovni cilj vratiti osjećaj pripadnosti klubu, zajednici, gradu, državi, a za mene osobno nema ljepšeg osjećaja od toga da sam dinamovac", dao je do znanja Đulvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezentacija boksača iz BK Dinamo

Vrijedi spomenuti da će se na poluvremenu utakmice održati i prezentacija boksača novoosnovanog BK Dinamo, s kojim je grad Zagreb dobio još jednu sjajnu sportsku priču koju su pokrenuli Bad Blue Boysi u suradnji s BK Gladijator. Boksači BK Dinamo demonstrirat će svoje vještine u svrhu promocije kluba i sporta općenito. Nakon utakmice u petak, u restoranu La Dolce Vita u Hypo centru, održat će se nova Plava noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


1.HMNL 10. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

01.12., SD Gripe, Split: Split Tommy – Brod 035, 20:30 02.12., SD Dom sportova II, Zagreb: Futsal Dinamo – Nacional, 19:00 02.12., SD Gospino polje, Dubrovnik: Square – Novo Vrijeme, 19:00 02.12., SD Zrinjevac, Osijek: Osijek Kelme – Solin, 20:00 02.12., SD Sutinska vrela, Zagreb: Uspinjača – Alumnus, 21:30 03.12., SD Dom sportova, Vrgorac: Vrgorac – Potpićan 98 Istra, 18:00

Tablica 1. Nacional 25 2. Split Tommy 24 3. Novo Vrijeme 22 4. Futsal Dinamo 22 5. Square 13 6. Brod 035 12 7. Alumnus 12 8. Vrgorac 10 9. Uspinjača 8 10. Osijek Kelme 7 11. Potpićan 98 Istra 3 12. Solin 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo