ZABORAVLJENI VATRENI BRILJIRA NA DRUGOM KRAJU SVIJETA: / Spektakularne škarice nesuđenog napadača Rijeke

Image
Foto: Screenshot

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je dva pogotka u pobjedi svoga Guizhou Zhichenga protiv Shandong Lunenga (3-0) u 29. kolu kineskog prvenstva.

29.10.2017.
15:30
Screenshot
VOYO logo

Jelavić je doveo Guizhou u vodstvo u 24. minuti, a prednost je poveća u 66. i to iznimno atraktivnim pogotkom. Ruben Castro je pogodio gredu, a Jelavić je odbijenu loptu 'škaricama' smjestio u mrežu. Do kraja utakmice 32-godišnji hrvatski napadač je stigao i asistirati Castru za konačnih 3-0.

Već 15. gol sezone

Jelavić je prošle zime pregovarao s hrvatskim prvakom Rijekom, ali do dogovora nije došlo i na kraju je završio u Guizhouu. U dresu ovog kineskog prvoligaša igra sjajno, ove je sezone postigao 15 pogodaka i trenutno je na diobi sedmog mjesta na ljestvici strijelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je spomenuti i da je trener Shandong Lunenga slavni Nijemac Felix Magath, a jedan od pomoćnika mu je bivši hrvatski reprezentativac Zvonimir Soldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici kineske Superlige sa 64 boda vodi Guangzhou Evergrande koji je već osigurao naslov. Shandong Luneng je šest s 46 bodova, a Guizhou sedmi s četiri boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo