ZABORAVLJENI HAJDUKOVAC U POTPUNOSTI SE PREPORODIO: / Na Poljudu je doživio veliku sramotu, ali sada je jedan od najboljih u ligi

Image

U Pogonu je već dvije i pol godine i u potpunosti se preporodio

23.2.2021.
16:54
VOYO logo

Sada već davne 2017. godine, Hajduk je igrao svoju posljednju utakmicu doigravanja za neko europsko natjecanje. Na Poljudu je gostovao jaki Everton, a utakmica je to koju Splićani neće pamtiti po dobrom, a jedan čovjek pamtit će ju do kraja života.

Hajduk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u Splitu, Josip Radošević je tada zabio za vodstvo, ali već u prvim sekundama drugog poluvremena uslijedio je šok. Islanđanin Gylfi Sigurdsson opazio je da je vratar Hajduka, Dante Stipica, izašao sa svoje crte i testirao je svoju preciznost te gotovo s centra pogodio gol. Završilo je tada 1:1, a Hajduk je ispao zbog 2:0 poraza u Liverpoolu, ali nakon te utakmice tragičar Stipica praktički si je osigurao odlazak s Poljuda jer naslijedio ga je vrlo brzo Karlo Letica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipica je na kraju sezone otišao bez odštete, tiho i ispod radara upamćen kao čovjek koji je primio gol s centra na Poljudu. Otišao je nakon toga u bugarskog velikana CSKA iz Sofije, a poslije samo jedne sezone prelazi u poljski Pogon Szczencin.

Image

24.08.2017., stadion Poljud, Split - Druga utakmica doigravanja za ulazak u UEFA Europsku ligu, HNK Hajduk - Everton FC. Dante Stipica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Pogonu je već dvije i pol godine i u potpunosti se preporodio. Stipica je ove sezone u top-formi, ušao je u najbolje godine, sada mu je 29. godina, a nije primio gol čak 496 minuta. Najbolji je vratar poljske lige i u dosadašnjih 18 utakmica u čak 12 njih je sačuvao mrežu netaknutom. Stipica je tako srušio i novi klupski rekord, a njegov je Pogon sada na drugom mjestu jake Ekstraklase i zaostaje samo bod za vodećom Legijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo