ZABORAVITE NAKRATKO OLMA, DINAMO U TAJNOSTI RADI NA JOŠ JEDNOM MEGATRANSFERU: / Traže ga tri velikana, cijena je paprena

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Navodno ima ponude Lyona, Dinama iz Moskve, Valencije, kao i dva kluba iz Premiershipa te jednog iz Championshipa

6.1.2020.
9:31
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Uz španjolskog genijalca Danija Olma najčešže spominjano ime ove jeseni i zime bilo je ono hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića. Čovjek je briljirao u Ligi prvaka i to već u prvom kolu protiv Atalante kada je zabio hat-trick, a kasnije je nastavio s dobrom formom i do zimske pauze je zabio čak 19 golova i još je pet namjestio.

Oršićeve odlične partije, posebice u Ligi prvaka, zapele su za oko mnogim europskim velikanima, pa je tako bilo i za očekivati da će možda neki od njih krenuti u pregovore s Dinamom već ove zime. Oršić, navodno, ima ponude Lyona, Dinama iz Moskve, Valencije, kao i dva kluba iz Premiershipa te jednog iz Championshipa. Spominju se i ponude iz Kine i SAD-a, ali one vjerojatno ne dolaze u obzir jer ipak je Oršiću valjda u interesu igrati vrhunski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Mislav Orsic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Možda ostane?

Oršić je na Transfermakrtu procjenjen na, za Dinamove prilike, vrlo visokih 9.5 milijuna eura, ali za prilike modernog nogometnog biznisa to je relativno prihvatljiva cijena. Dakako, u Dinamu bi ispali smiješni kada bi pustili hit-igrača za njegovu inicijalnu cijenu. Oršić ima ugovor do 2022. godine, a "modri" na njemu mogu ušićariti barem 15-ak milijuna eura, ako ne i više jer ipak je riječ i o reprezentativcu.

Ako se u obzir uzmu sve okolnosti oko Oršića, on bi mogao biti jedna od najboljih kupovina u povijesti Dinama. Čovjek je za svega milijun eura iz Korejskog Ulsana stigao u Dinamo i to s 26 godina na leđima, kako bi spasio karijeru, a ne samo da ju je spasio već je ispunio gotovo sve svoje snove. A na koncu tko zna, možda se Oršiću niti ne ide iz Dinama. Nije da će ga se puno pitati ako stigne nemoralna ponuda, ali bilo bi nekako romantično da Oršić ostane i ovdje provede najbolje dane svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo