RUSIJA TUGUJE / 'Zaboravili smo igrati nogomet u utakmici u kojoj smo ga morali igrati. Hrvati su bili u općoj ofenzivi'

Image
Foto: Profimedia

'Nemoguće je izboriti SP bez imalo napadačkih ambicija, samo s obranom, povlačenjem. Tijekom ovih 90 minuta Kudrjašov je, kao i svi ostali, bio nepodnošljivo umoran. Kao i svi koji su ovo igrali. Rusi su orali, borili se i ginuli. I zaboravili igrati nogomet protiv Hrvatske koja je bila u općoj ofenzivi'

14.11.2021.
21:40
Profimedia
VOYO logo

Rusi nisu uspjeli! Njihova nogometna reprezentacija danas je izgubila u Splitu od Hrvatske (1:0) i tako joj u zadnjem kolu prepustila prvo mjesto kvalifikacijske skupine H i izravni odlazak na SP. 

Image
SRBI U SVOM FILMU /

'Skandal, ustaška znamenja su bila posvuda, zloupotrijebili su nogometaše za ustaštvo i skandiralo se stalno Vukovaru'

Image
SRBI U SVOM FILMU /

'Skandal, ustaška znamenja su bila posvuda, zloupotrijebili su nogometaše za ustaštvo i skandiralo se stalno Vukovaru'

Autogol rastužio Rusiju

Pobjednik je odlučen dramatično i sretno, autogolom devet minuta prije kraja, ali Hrvatska je bila puno bolja momčad s konstantnom Viktorijom na gol Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski Sport Express u svojem izvještaju i dojmu ističe kako je "Rusija zaboravila igrati nogomet u utakmici na kojoj je ga je trebala igrati, jer je htjela izboriti SP" piše:

Image
Foto: Profimedia

"Nemoguće je izboriti SP bez imalo napadačkih ambicija, samo s obranom, povlačenjem. Tijekom ovih 90 minuta Kudrjašov je, kao i svi ostali, bio nepodnošljivo umoran. Kao i svi koji su ovo igrali. Rusi su orali, borili se i ginuli. O njihovim borbenim kvalitetama nema pitanja. Mogli su doći do 0:0 - i samoprijegorom su to zaslužili. Odlučujuće utakmice nam, znate, nikad nisu bile jača strana. Otkad pratim Rusiju, naša reprezentacija na takve utakmice dolazi drvenih nogu, s vakuumom u glavama i strahom u očima. Igraju samo s jednom mišlju - nemoj ništa pogriješiti, nemoj ništa pogriješiti", stoji u tekstu spomenutog ruskog portala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nogomet nije samo žrtvovanje'

"No nogomet nije samo žrtvovanje. Nogomet je također igra. Nismo igrali. Općenito.

Autogol je bio prirodan rezultat umora nagomilanog kroz ovaj nedostatak igre. Kudrjašov više nije kontrolirao svoje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valeri Karpin, prema distribuciji svoje nogometne reprezentativne kompozicije, učinio je sve da sačuva svježinu igrača do kraja. Šestorica od prvih jedanaestorica u četvrtak nisu izašla na teren protiv Cipra ni minutu. Dvoje od preostalih pet u St. Petersburgu umorili su se brzo.

Rusi na papiru htjeli igrati nogomet, međutim...

Ali morate igrati nogomet, dečki, morate igrati nogomet gospodine Karpin. Moramo igrati nogomet. Prvobitna shema i postava govorili su da oni to nekako žele. Nije bilo dovoljno braniča u obrani – bilo ih je četvero, a ne pet. Nije bilo gomile braniča – već su bili na klupi", piše ruski novinar i zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam kako bi se to moglo promijeniti u Splitu, ali naša nas je tradicija opet sustigla. Naši nisu igrali nogomet, ali se činilo kako je u ovim vremenskim uvjetima to bio dobar plan. Posebno u prvih 15 minuta, kada se Hrvati jurnuli u opću ofenzivu. Ali blok i stalna defenziva nikad nisu bili naše jače strane. Naši su prepustili svu tu moć kvalitete Hrvatske da igra igru, onu koju smo mi trebali igrati, barem malo. Znate, u drugom dijelu je prestao nogomet, a utakmica se pretvorila u hrvanje u močvari. Ako uzmemo u obzir našu povijesnu impotentnost u odlučujućim utakmicama, bilo je samo pitanje kad će nam se nešto loše dogoditi. I dogodilo se."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo