Utakmica stoljeća: 'Više nema prepreka da Messi stigne u Hrvatsku!'

Utakmica izmedu Argentine i Hrvatske ponovno je aktualna, a na potezu su sada Davor Šuker i HNS! 'Iskreno, ne znam što bi sada bila prava prepreka za to da Messi dođe u Hrvatsku!

12.12.2012.
19:28
VOYO logo

Naime, nakon e-maila iz Argentinskog nogometnog saveza koji je HNS objavio na svojoj web - stranici u utorak, a u kojem se tvrdi da X Sports Worldwide, agencija koja je pokrenula pregovore s hrvatskom stranom o dovodenju argentinske reprezentacije, nije ovlastena dogovarati utakmice u ime Gaučosa, činilo se da je Leo Messi na Maksimiru ili Poljudu izgubljena priča.

No, u srijedu je stigla potvrda da je ipak bila riječ o "pokvarenom telefonu" na relaciji Hrvatska - Argentina, te da je Tom Novak i njegova tvrtka X Sports Worldwide doista ovlaštena od strane agencije Santa Monica Grupo, komercijalne agencije AFA-e, dogovarati prijateljske utakmice Argentine i Čilea s HNS-om. Tvrdi to Tom Novak, koji je unatoč početnom 'neprijateljskom dočeku', gospodski odgovorio Šukeru i društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je za ovaj nesporazum kriva ljudska pogreška, koja je razumljiva kad se uzme u obzir da je riječ o komunikaciji e-mailom i telefonom izmedu dvije tako udaljene zemlje kao što su Argentina i Hrvatska, te činjenice da je sjedište agencije Santa Monica u gradu Santiagu u Čileu, što znači da je komunikacija zapravo uključivala tri države i dva kontinenta, te značajnu vremensku razliku. Iako mislimo da je jučerasnje objavljivanje e-maila na webu HNS-a bila ponešto ishitrena odluka, razumijemo da su gospodin Šuker i HNS u prošlosti imali negodna iskustva u dogovaranju prijateljskih utakmica, što je svakako imalo utjecaja i na taj njihov potez", rekao je ovaj biznismen hrvatskog porijekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da su sada svi nesporazumi iza nas, i da se možemo posvetiti onom što je, nadamo se, zajednicki interes i cilj - a to je dovodenje Gaučosa i Lea Messija u Hrvatsku, i organiziranje velike nogometne poslastice za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, ali i one iz ostatka svijeta, koji ce zasigurno pozeljeti doci na ovaj dvoboj. Iskreno, ne znam sto bi bila prava prepreka za to da u tome i uspijemo sada kada su sve dvojbe o našoj autorizaciji rasčiisćene - jer ako nismo u stanju okupiti kvalitetnu sponzorsku podršku oko Lea Messija u trenutku kada je oborio svjetski rekord s (trenutnih) 86 golova u sezoni - ne bismo se trebali baviti ovim poslom. O tome koliko bi to pak moglo pomoći promidžbi Hrvatske dovoljno je proteklih dana rečeno u medijima, pa nema potrebe da to ponovno naglašavamo - riječ je o očitoj koristi za sve uključene strane", zaključuje Novak.

Nadamo se da je u pravu i da ce Davor Šuker i HNS pronaći načina da se ova nogometna poslastica ipak dogodi u Hrvatskoj - jer to, kako je pokazala i anketa net.hr-a, doista žele hrvatski navijači. A oni bi u ovoj priči, koja polako počinje podsjećati na latinoameričku sapunicu, ipak trebali biti najvažniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo