'Mario Mamić ne smije uzeti proviziju!'

'Mario Mamić nigdje u svijetu nije upisan u registar kao menadžer ili zastupnik u sportu. Što je kao privatna osoba radio u Madridu ne zanima me i nije tema nogometne organizacije.

4.7.2012.
15:16
VOYO logo

U četvrtak u 11 sati počinje nova era Hrvatskog nogometnog saveza.

Na Skupštini HNS-a Vlatko Marković će nakon 13 i pol godina predati predsjedničku 'fotelju' Davoru Šukeru, novi izbornik će postati Igor Štimac, a funkciju izvršnog predsjednika početi obnašati Damir Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojoj nadležnosti bit će unutarnja organizacija nogometa u Hrvatskoj, te djelovanje i rad u Savezu. Šuker će pak predstavljati Hrvatsku u inozemstvu, zajedno sa mnom, te voditi brigu da se odluke Izvršnog odbora provode, iako ih on operativno neće realizirati. Ja ću biti na sastancima IO-a, no bez prava glasa. Očekujem da će Davor biti izabran jednoglasno, to je golema razlika u odnosu na prije dvije godine kad se Hrvatska podijelila na pola. Tada je palo i teških riječi, ali one su zaboravljene jer je interes nogometa važniji od bilo čijeg osobnog interesa. Jasno, Davor će se uključiti u tijela UEFA-e i FIFA-e", objasnio je plan za Sportske novosti Vrbanović, obećao da klubovi neće biti u drugom planu, te se osvrnuo na činjenicu da su Španjolci objavili kako je Mario Mamić bio u Madridu na pregovorima oko transfera Luke Modrića.

"Mario Mamić nigdje u svijetu nije upisan u registar kao menadžer ili zastupnik u sportu. Što je kao privatna osoba radio u Madridu ne zanima me i nije tema nogometne organizacije. U pravilniku FIFA-e stoji da u ime igrača mogu posredovati licencirani agenti, ali i roditelji, braća, sestre, supružnici, odvjetnici, pravni savjetnici. Djelatnost takvih pojedinaca ne spada pod jurisdikciju FIFA-e. Dakle, Mario privatno može ići s kojim god igračem želi, tako i Modrićem, ali nema pravo uzimati proviziju od transfera", zaključio je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo