Vratar Cibalije gurnuo Dinamo prema pobjedi!

U 2. kolu HNL-a Dinamo je upisao novu pobjedu, ali bilo je to još jedno blijedo izdanje hrvatskog prvaka.

31.7.2011.
0:40
VOYO logo

Dinamo je potrošio veliki novac da bi obnovio stadion, napravio je pravo malo čudo. I dok je novi teren odlično upio gustu kišu, nova predsjednička loža dobila je 'pljusku'. Naime, na zapadu nema krova i beton te stare tribine propušta, pa je tako procurila i nova uređena loža. Sada je samo pitanje kad će stradati pod naletom ljetnih pljuskova.

Na terenu se pak Dinamo mučio s Cibalijom. Nije to bila dobra partija plavih i da nije bilo poklona gostujućeg vratara, teško bi Zagrepčani do pobjede. Kruno Jurčić ponovno je napravio četiri izmjene u odnosu na momčad koja je igrala europski susret u Helsinkiju, priliku su dobili Tomečak, Calello, Kovačić i Rukavina, Leko se našao u ulozi desnog, a ne zadnjeg veznog igrača, a kapetansku je traku ponio Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio baš i nije nogometno oduševio, tek je jednom pošteno opalio Calello sa 16 metara, no pored vratnice. Gosti su sporadični pokušavali napasti, pa su i imali priliku ugroziti Kelavu. Vida je teško pogriješio u 23. minuti, no njegov poklon vinkovačka momčad nije znala iskoristiti za konkretnu završnicu. I kad na Maksimir spustio pljusak, Dinamo je postigao pogodak.

Strijelac je bio Ibanez, ali sve "zasluge" pripadaju vrataru Cibalije Mladenu Matkoviću. Ibanez je s oko 40 metara pokušao ubaciti pred vrata, bila je to lopta koja je išla ravno u vratara. No, ovaj je napravio kobni korak, poskliznuo se i lopta je završila u mreži. Čak je i Ibanez širio ruke, gotovo se ispričavajući što je zabio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Dinamo bio opasniji, češće dolazio pred Matkovića, no nekoliko ubačaja i poluprilika nisu znali pretočiti u sigurnije vodstvo. Zadnjih 25 minuta Cibalia je igrala s igračem manje, Enor Pulić je ušao u 57. i onda zbog udaranja laktom Ibaneza nakon samo osam minuta u igri dobio crveni karton. No, plavi nisu znali iskoristiti brojčanu nadmoć, probiti obranu Cibalije pa su ih pokisnuli gledatelji nagradili i zvižducima.

Da ipak sve bude malo vedrije, na kraju se pobrinuo Sammir pogotkom nakon još jedne asistencije Rukavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra na startu nove sezone i dalje ne zna za drugo osim poraza. Osijek je u Puli slavio jednim golom Miličevića u 37. minuti, a domaći su loš dojam pokušali ispraviti tek u samom finišu susreta.

Belle i Prelčec imali su dvije dobre prilike, ali prvo su u 76. minuti zasmetali jedan drugome i prokockali odličnu situaciju za izjednačenje, a domaće je navijače potom razočarao Prelčec u solo-akciji. Desetak minuta prije kraja imao je stopostotnu priliku, ali je iz blizine neobjašnjivo pucao pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skroman golgeterski dan u HNL-u zaključen je na Kantridi. Rijeka je pred 3.000 svojih navijača ranim pogotkom Kreilacha u 9. minuti uspjela osvojiti sva tri boda protiv novog prvoligaša Lučkog. Gostima je to prvi poraz u prvoligaškom društvu, i s obzirom na prilike s jedne i druge strane, sasvim zaslužen.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107290952006 arti-201107290082006 arti-201107290579006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo