VLAŠIĆEV BIVŠI TRENER BLIZU NOVOG POSLA: / Potjeran je iz Evertona, ali smiješi mu se još atraktivniji angažman

Image
Foto: AFP

Donedavni trener Evertona Ronald Koeman, koji je smijenjen nakon niza loših rezultata na startu sezone, najveći je kandidat za mjesto izbornika nizozemske nogometne reprezentacije.

26.10.2017.
10:04
AFP
VOYO logo

Koeman je ostavio Everton na 18. mjestu premierligaške ljestvice sa samo osam osvojenih bodova u devet kola. I sve to nakon ljeta u kojem je klub potrošio na pojačanja više od 150 milijuna eura.

Image
NIKOLA VLAŠIĆ OSTAO BEZ TRENERA: /

Ronald Koeman dobio otkaz nakon debakla protiv Arsenala

Image
NIKOLA VLAŠIĆ OSTAO BEZ TRENERA: /

Ronald Koeman dobio otkaz nakon debakla protiv Arsenala

Stigla službena ponuda

Jasno je, stoga, bilo da klupski čelnici neće dugo tolerirati loše rezultate i Koeman je nakon nedjeljnog poraza od Arsenala (2-5) dobio otkaz. No, čini se da neće morati dugo čeakti na novi posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski su mediji još ranije pisali da je jedan od favorita za mjesto izbornika Oranja, a portal TuttoMercato navodi da je ovaj tjedan dobio i službenu ponudu Nizozemskog nogometnog saveza. Nizozemci su u velikim problemima jer se nakon lanjskog Eura nisu uspjeli plasirati ni na Svjetsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Advocaata

Traži se čovjek koji će izvući nekad veliku nogometnu naciju iz teške krize, a čini se da je izbor pao na 54-godišnjeg Koemana koji je ranije u karijeri trenirao Vitesse, Ajax, Benficu, PSV, Valenciju, AZ, Feyenoord i Southampton.

"Mislim da bi Ronald odradio vrlo dobar posao. Ima autoritet i mislim da nema puno ljudi u Nizozemskoj koji bi se protivili njegovom imenovanju. Ako me savez bude pitao za mišljenje, od srca ću ga preporučiti", rekao je Dick Advocaat koji je vodio Nizozemsku u završnici kvalifikacija za SP nakon što je smijenjen Danny Blind.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo