VLAŠIĆ ZA NOVU GODINU IMA SAMO JEDNU ŽELJU I TVRDI: / 'Ostao bih u Hajduku da smo ušli u skupine Europske lige'

Image
Foto: AFP

Nikola Vlašić ove je sezone ostvario transfer karijere i igrač je Evertona u kojem je jedan od nositelja igre, kada mu trener da priliku

17.12.2017.
12:54
AFP
VOYO logo

NIKOLA VLAŠIĆ ZALUDIO NAVIJAČE: Napisali pjesmu u čast Hrvata, sestra Blanka oduševila proslavom njegova gola

Image
NIKOLA VLAŠIĆ ZALUDIO NAVIJAČE: /

Napisali pjesmu u čast Hrvata, sestra Blanka oduševila proslavom njegova gola

Pod Koemanom je to djelovalo izvrsno, dobivao je prilike i odlično ih koristio, a to su primijetili i navijači koji su često pisali hvalospjeve na njegov račun. Za Slobodnu Dalmaciju otkrio je da je karijeru mogao nastaviti i u Hajduku, samo da su prošli u skupine Europske lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo prošli "Everton" i ušli u skupinu Europske lige, sto posto bih ostao u "Hajduku". Sanjao sam igranje EL s "Hajdukom". Sjećam se kada smo 2010. igrali, želio sam kao igrač doživjeti da cijeli Split poludi zbog "Hajduka"! Želja mi je bila da dođe trener koji će nam dati samopouzdanje i omogućiti mi iskorak. Presretan sam što je došao Carrillo i to izvukao iz mene. Naravno, volio bih u Evertonu još više igrati. Pokazao sam da mogu, a to je najvažnije."

'Navijači su me zavoljeli od prve'

Otkrio je Niksi i kakav je odnos s navijačima u Premiershipu koji su od igrača udaljeni svega par metara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Čudo je sva ta pozitiva oko nogometa. Nema šanse da netko neće vratiti balun s tribine, a najviše mrze simuliranje. Nema deranja na igrače, straha da će netko ući u teren. Gušt je što su navijači odmah uz teren. Stalno te podupiru. Kada je aut i ideš po balun uspiješ i popričati s njima, potapšu te iz prvog reda po leđima. Kada me zaustave na ulici najviše me pitaju zašto ne igram više. Kažem im da je to trenerova odluka. Zavoljeli su me od prve. Navijači te ovdje vole, ako daješ sve od sebe na terenu, a ako još nešto znaš onda te obožavaju."

Za 2018. ima samo jednu želju

Što se tiče želja za novu 2018. godinu, Vlašić je skroman, ali i mudar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo zdravlje želim. Kada si zdrav sve ostalo će doći na svoje, ako imaš kvalitetu i voliš raditi. Kada vidim koju kalvariju u povratku prolaze moji suigrači nakon teških ozljeda, kao Bolasie, Funes Mori... ne mogu poželjeti ništa drugo."

A tko je na njega ostavio najbolji dojam u Premier ligi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"City, a od momčadi protiv kojih sam igrao "Arsenal" zbog brzih, kratkih dodavanja, posjeda. Teško ih je pratiti. Toliko se kreću da izgleda kao da ih je 20! A od igrača Alexis Sanchez. Brz je, okretan, jak na balunu. Ne možeš ga čuvat, moraš ga čekat. Prvog čuvara prođe, a tek drugi ga možda može zaustaviti."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo