NAJAVILI I STADION / Vlada i HNS kreću u izgradnju kampa u Velikoj Gorici: Nosit će ime legendarnog bivšeg izbornika?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon godina spekulacija o tome hoće li ga Hrvatska ikada imati, danas je napokon pokrenut proces za izgradnju dugo očekivanog nogometnog kampa

3.7.2023.
10:05
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Vlada u svibnju je donijela odluku o darovanju zemljišta veličine 92.000 kvadratnih koje se nalazi u Velikoj Gorici, a na kojem će HNS napraviti dugo iščekivani trening kamp. Odluku su potpisali premijer Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Image
GLAVNA TEMA /

Što to Joška Gvardiola čini tako posebnim? Ove riječi bivšeg trenera Dinama o njemu odjeknule su u Engleskoj

Image
GLAVNA TEMA /

Što to Joška Gvardiola čini tako posebnim? Ove riječi bivšeg trenera Dinama o njemu odjeknule su u Engleskoj

"Nogometni kamp težnja je Saveza već 20 godina. Bit će dobra ostavština nakon ove generacije. Siguran sam da ćemo i dalje sve uveseljavati, tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, a tu će se preseliti i dio Saveza. Idemo izgraditi kamp, idemo u još bolju sportsku budućnost. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobjede", rekao je Kustić uz zahvalu svima uključenima u ovaj projekt, prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić najavio izgradnju stadiona

"U dva i pol mjeseca riješili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp. Nogomet je ovo zaslužio, 1450 klubova sa 126.000 nogometašica i nogometaša govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku. Mi ovime nećemo stati, privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona", dodao je ministar graditeljstva Branko Bačić.

Plenković: Kamp radimo u suradnji s FIFA-om i UEFA-om

"Vlada je darovala zemljište, a kamp će biti i za druge sportove i sportaše. Ulaganja u obnovu infrastrukture idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda. Ovaj kamp bit će baza. Radimo ga u suradnji s FIFA-om i UEFA-om, hvala Zvoni Bobanu i Aleksandru Čeferinu na tome. Sva ta sredstva pomoći će budućim generacijama da rade u boljim uvjetima na koje su mnogi od naših nogometaša navikli u Europi", rekao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamp će nositi ime po Ćiri Blaževiću?

Očekuje se da bi izgradnja kampa trebala trajati godinu i pol do dvije, a cijeli kamp bi trebao biti gotov za pet godina. Imat će četiri nogometna terena, atletsku stazu te dvoranu koju će moći koristiti i drugi sportaši.

Navodno bi kamp trebao nositi ime po pokojnom izborniku hrvatske reprezentacije Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo