KREĆE IZGRADNJA / Vlada darovala zemljište za kamp reprezentacije: 'Ovim potezom je potvrdila da brine o sportu i prepoznaje važnost nogometa u društvu'

Image
Foto: RTL

Velika Gorica u četvrtak je donijela izmjene urbanističkoga plana, čime su se ispunili svi preduvjeti kako bi država darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa

19.5.2023.
14:13
RTL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić zahvalio je Vladi RH na darovanom državnom zemljištu u Velikoj Gorici, na kojemu će biti izgrađen kamp Hrvatskog nogometnog saveza.

Image
VELIKI PROJEKT /

Bilo je i vrijeme: Počinje gradnja dugo očekivanog kampa, ovdje će se Vatreni pripremati za reprezentativne akcije

Image
VELIKI PROJEKT /

Bilo je i vrijeme: Počinje gradnja dugo očekivanog kampa, ovdje će se Vatreni pripremati za reprezentativne akcije

U petak je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku kojom daruje zemljište veličine 92.000 kvadratnih metara u Velikoj Gorici Hrvatskom nogometnom savezu, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike. Zemljište se nalazi na raskrižju Avenije Ivana Pavla II i velikogoričke obilaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je podnio zahtjev za darovanjem kako bi se na njemu izgradila četiri nogometna igrališta, multifunkcionalna sportska dvorana s ugostiteljskim sadržajima za smještaj i prehranu sportaša i drugih korisnika kampa, a dužan je nekretninu privesti namjeni u roku od pet godina, naveo je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić na sjednici Vlade u petak obrazlažući odluku.

'Radi se o uistinu važnom projektu'

Istaknuo je pritom da je Grad Velika Gorica jučer donio izmjene i dopune urbanističkog plana kojima je omogućeno da se na toj nekretnini izgradi nogometni kamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić zahvalio je Vladi RH, ali i Gradu Velikoj Gorici na ovoj odluci važnoj za budućnost hrvatskog nogometa.

"Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa," naglasio je Kustić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/Pixsell

"Također želim zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji."

Velika Gorica u četvrtak je donijela izmjene urbanističkoga plana, čime su se ispunili svi preduvjeti kako bi država darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo