NIŠTA IM NIJE SVETO / Vjerovali ili ne, Brozoviću je ugrožen status u Interu. Za sve je kriva jedna odluka trenera i nesreća s posljednje utakmice

Image

Uživao je povlašten status u veznom redu i kod aktualnog trenera Simonea Inzaghija, ali stvari bi se, na njegovu žalost, možda mogle i promijeniti

25.10.2022.
13:11
VOYO logo

Da usred noći pitate bilo kojeg navijača Intera kojeg bi igrača uvijek imali u prvoj postavi, odgovor bi vjerojatno bio Marcelo Brozović. Vatreni je već godinama neizostavni član udarne postave Intera i to kod raznih trenera koji su ga vodili.

Uživao je povlašten status u veznom redu i kod aktualnog trenera Simonea Inzaghija, ali stvari bi se, na njegovu žalost, možda mogle i promijeniti. Naime, Brozović igra specifičnu ulogu "registe" u redu Intera i u klubu ne postoji igrač koji može odrađivati na terenu zadatke koje može Hrvat, odnosno, nije postojao sve dok ga Inzaghi nije izmislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović se na posljednjoj utakmici koju je igrao, 25. rujna u Ligi nacija protiv Austrije, ozlijedio u 18. minuti i od tada je izvan pogona. Strahovalo se da ga neće biti niti za Svjetsko prvenstvo, no Brozović se oporavlja i prema pisanjima Gazzette dello Sport do SP-a bi trebao biti spreman.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dobio konkurenciju

Navodno bi se mogao vratiti već ovoga tjedna u utakmici Intera i Sampdorije ili sljedećeg tjedna na utakmici protiv Bayerna u Ligi prvaka. Međutim, problem s povratkom u ekipu mogao bi biti Hakan Calhanoglu. Trener je u nedostatku opcija preselio Turčina na Brozovićevu poziciju i ovaj se na sveopće iznenađenje, vrlo dobro snašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakan je inače polušpica ili u najgorem slučaju krilo, i vrlo rijetko ili gotovo nikada ne obavlja dužnosti defenzivnog veznjaka. No, igra vrlo dobro i Gazzetta misli da bi Marcelo zbog toga mogao biti u problemu.

"Brozović se oporavlja u rekordnom roku, no mogao bi mu biti problem smjestiti se u svoju staru, udobnu direktorsku fotelju", piše tako Gazzetta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo