Tužan ispraćaj: Perišić se oprostio od 'prijatelja i brata'

Više od 2000 ljudi, među kojima su bili i nogometaši i uprava Wolfsburga, oprostili su se u utorak od tragično preminulog Juniora Malande.

20.1.2015.
16:54
VOYO logo

Kompletna momčad Wolfsburga, čiji je Malanda bio član od 2013. godine, otputovala je u utorak ujutro iz Braunschweiga u Bruxelles kako bi u Bazilici Srca Isusova ispratila preminulog prijatelja i kolegu. Na sprovodu su bili i izbornik belgijske reprezentacija Marc Wilmots, kao i zvijezda Chelseaja Eden Hazard.

"Svima nam je teško oprostiti se od Juniora. U dubokoj smo boli, ali bilo nam je važno da dođemo ovdje i odamo mu posljednju počast", naglasio je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Wolfsburgovoj su delegaciji bili i hrvatski nogometaši Ivica Olić i Ivan Perišić. Ovaj potonji je posljednjih dana bio posebno utučen jer mu je Malanda bio blizak prijatelj kojeg je, prema vlastitim riječima, doživljavao kao mlađeg brata. Pokazao je to i u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Chippa Uniteda (4:3) u kojoj je postigao hat-trick, te potom svima pokazao da ispod svoga dresa nosi onaj s Malandinim imenom.

//www.youtube.com/embed/8Rz81M8Gk1Y

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivan je bio jako blizak s Juniorom. Bio mu je prijatelj, odnosio se prema njemu kao prema bratu. Nošenjem njegova dresa je htio izraziti svoje osjećaje", rekao je nakon utakmice trener VukovaDieter Hecking.

Dodajmo još da su čelnici Bundeslige preporučili klubovima da u prvom kolu proljetnog dijela sezone održe minutu šutnje u čast Malande, a klubovima je dozvoljeno i nošenje crnog flora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo